FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Goodyear liga - najveća kazna Lončaru

LJUBLJANA, 8. prosinca 2005. (Hina/STA) - Nakon divljačkog obračunakošarkaša Partizana i Hemofarma (78:89) u posljednjoj minuti utakmice10. kola Goodyear lige, vodstvo lige predvođeno direktorom JosipomBilićem, odredilo je kazne sudionicima tučnjave.
LJUBLJANA, 8. prosinca 2005. (Hina/STA) - Nakon divljačkog obračuna košarkaša Partizana i Hemofarma (78:89) u posljednjoj minuti utakmice 10. kola Goodyear lige, vodstvo lige predvođeno direktorom Josipom Bilićem, odredilo je kazne sudionicima tučnjave.

Najveću kaznu dobio je igrač Partizana, Nikola Lončar koji je suspendiran na četiri utakmice, te 5kažnjen sa 5.000 eura. Njegov suigrač Novica Veličković je kažnjen sa 2.200 eura, te dvije utakmice suspenzije. Identičnu novčanu kaznu dobio je i igrač Hemofarma Slavko Stevanović, koji će pauzirati na jednoj utakmici. Dejan Milojević (Partizan) i Vladan Vukosavljević (Hemofarm) zbog sudjelovanja u tučnjavi morat će platiti 1.200 odnosno 1.000 eura.

Partizan je kažnjen ukupno sa 5.200 eura - zbog slabe organizacije utakmice (ulazak gledatelja u igralište, prekid utakmice u dva navrata zbog prijetnji sucima) kažnjen sa 1.000 eura. Čelnici beogradskog kluba morat će platiti još 3.000 eura zbog izjava koje su štetile ugledu lige, te još 1.200 eura jer su igrači Luka Bogdanović, Predrag Šuput, Dejan Borovnjak, Boris Bakić, Nikola Peković i Gerald Brownbili isključeni zbog sudjelovanja u tučnjavi. Hemofarm je kažnjen sa 1.400 eura jer su Nebojša Joksimović, Zlatko Bolić, Sava Djikanović, Miljan Pupović, Milenko Topić, Miloš Borisov i Branka Jereminov isključeni zbog tučnjave.

Do incidenta je došlo 22 sekunde prija kraja utakmice kada je igrač Partizana, Uroš Tripković grubo zaustavio Roberta Conleyja. Branič Hemofarma ljutio je reagirao, što je bio signal ostalima da utrče na parket. U sekundi je nastala ludnica u kojoj se nije znalo tko koga udara, a svoje "minijature" imali su i Milojević, Joksimivić, Vukosavljević, Šuput i Lončar. Desetak minuta kasnije utakmicu je nastavilo 8 košarkaša na terenu, po 4 na obje strane, svi ostali kažnjeni su zbog upada na teren.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙