FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarske javne financije treba dovesti u red

BUDIMPEŠTA, 8. prosinca 2005. (Hina/MTI) - Mađarske državne financijedefinitivno treba dovesti u red, uključujući rezanje potrošnje iracionalne promjene u lokalnoj vlasti, obrazovanju i zdravstvu, kazaoje mađarski ministar financija Janos Veres.
BUDIMPEŠTA, 8. prosinca 2005. (Hina/MTI) - Mađarske državne financije definitivno treba dovesti u red, uključujući rezanje potrošnje i racionalne promjene u lokalnoj vlasti, obrazovanju i zdravstvu, kazao je mađarski ministar financija Janos Veres.

Kako je kazao, potrošnja se mora smanjiti a prihodi se moraju uvećati. "Naša mjesečna ravnoteža u proračunu se poboljšava od lipnja, a na putu ubrzanog rasta i smanjenja jaza možemo nastaviti bilježiti njezino poboljšanje u nadolazećim godinama", kazao je Veres.

Po njegovim riječima, Mađarska može održati stopu rasta gospodarstva između četiri i 4,5 posto. Dodao je i da su najbolji način za povećanje konkurentnosti moderniziranje infrastrukture, ponajprije cesta, i temeljite izmjene cjelokupnog sustava obuke ljudi kako bi poduzetnici dobili djelatnike potrebnih kvalifikacija.

Tada bi se, istaknuo je Veres, postupno mogao smanjivati teret oporezivanja i doprinosa radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙