FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prestaje se proizvoditi legendarni ruski automobil Volga

MOSKVA, 7. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Masivni ruski putnički automobilVolga, ovjekovječen u špijunskim trilerima tijekom razdoblja hladnograta, prestaje se proizvoditi, priopćeno je u srijedu iz tvornice GAZu kojem se izrađivao.
MOSKVA, 7. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Masivni ruski putnički automobil Volga, ovjekovječen u špijunskim trilerima tijekom razdoblja hladnog rata, prestaje se proizvoditi, priopćeno je u srijedu iz tvornice GAZ u kojem se izrađivao.

Tvornica u Nižnjem Novgorodu ubuduće će proizvoditi samo minibuse i kamione, rekao je Oleg Deripaska iz holdinga Basic Element, u čijem je vlasništvu GAZ.

Volga je, kao jedini luksuzni automobil dostupan običnim građanima, svojedobno bila najpoželjniji automobil u bivšem SSSR-u.

No prodaja je počela rapidno opadati nakon raspada komunističke državne zajednice 1991., kad su uvozna vozila preplavila Rusiju, a Volga je ostala tek standardno službeno vozilo državnih službenika i dužnosnika.

Njezin je dizajn danas zastario, a više se neće ni pokušati modernizirati, rekao je Deripaska.

U reorganizaciju GAZ-a u međuvremenu je uloženo oko 150 milijuna dolara, a vrijednost prodaje svih vozila u gami učvrstila se na 3,5 milijardi dolara, dodao je.

Tvrtka planira proširiti djelatnost sklapanjem stranih automobila, rekao je glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙