FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FAO: siromašne zemlje moraju se uzdati u reformu vlastite trgovinske politike

ŽENEVA, 7. prosinca 2005. (Hina/AP) - Siromašnije zemlje imat će višekoristi od reforme vlastite trgovinske politike nego od čekanja darazvijene zemlje snize subvencije za svoje poljoprivrednike, objavilaje u srijedu Organizacija UN-a za hranu i poljoprivredu (FAO).
ŽENEVA, 7. prosinca 2005. (Hina/AP) - Siromašnije zemlje imat će više koristi od reforme vlastite trgovinske politike nego od čekanja da razvijene zemlje snize subvencije za svoje poljoprivrednike, objavila je u srijedu Organizacija UN-a za hranu i poljoprivredu (FAO).

Smanjenje uvoznih carina i pomoći vlastitim poljoprivrednicima u zemljama u razvoju potaknulo bi trgovinu među njima te stoga rezultiralo i povećanim prihodima, upozorio je FAO.

"Između 70 i 85 posto potencijalne koristi za zemlje u razvoju proizišlo bi iz reforme njihove vlastite poljoprivredne politike", ističe organizacija UN-a u netom objavljenom izvješću.

"Za zemlje u razvoju u cjelini najveća potencijalna korist od liberalizacije trgovine poljoprivrednim proizvodima neće ovisiti o sustavu potpore poljoprivredi u članicama OECD-a već o reformi njihove vlastite trgovinske politike, koja bi potaknula veću trgovinsku razmjenu među njima samima", tvrdi FAO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙