FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP - Još uvijek bez dogovora oko nositelja

BERLIN, 5. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Premda je Međunarodna nogometnafederacija (FIFA) najavila kako će u utorak objaviti nositeljeSvjetskog prvenstva u Njemačkoj još uvijek nisu poznati kriteriji naosnovu kojih će se odrediti jakosne skupine.
BERLIN, 5. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Premda je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) najavila kako će u utorak objaviti nositelje Svjetskog prvenstva u Njemačkoj još uvijek nisu poznati kriteriji na osnovu kojih će se odrediti jakosne skupine.

Sastanak na kojem čelnici FIFA-e trebaju odrediti kriterije, na osnovu kojih će se odrediti nositelji, prekinut je nakon velike svađe. Niti jedna strana ne želi popustiti i krovna nogometna organizacija je zapala u pat poziciju.

"Trenutačno imamo nekoliko prijedloga, a konačna odluka bit će mix između dosadašnjih uspjeha na svjetskim prvenstvima i pozicije na ljestvici FIFA-e," kazao je predsjednik Joseph Blatter.

Za sada se znaju tek imena dva nositelja, a to su Njemačka i Brazil, preostali bi trebali biti poznati nakon sastanka. Prema nekim informacijama statusu nositelja najbliže su Argentina, Italija, Engleska, Francuska, Meksiko i Španjolska. No, tome se žestoko protivi Nizozemska, koja je već godinama u vrhu FIFA-ine ljestvice.

"Nizozemska reprezentacija je godinama u vrhu svjetskog nogometa. Stalno smo među prvih pet i zaslužili smo status nositelja," poručio je čelnik Nizozemskog nogometnog saveza, Mathieu Sprengers.

Preostale reprezentacije bit će smještene u tri skupine, po svemu sudeći po geografskom ključu, a sve je izglednije kako će Njemačka u petak na ždrijebu skupina biti smještena u skupinu A, a svjetski prvak Brazil u skupinu F. To znači da će "Elf" svoje utakmice igrati na tri najveća stadiona u Berlinu, Munchenu i Dortmundu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙