FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izborno povjerenstvo: Nazarbajev osvojio 91,01 posto glasova

ASTANA, 5. prosinca 2005. (Hina) - Dosadašnji kazahstanski predsjednikNursultan Nazarbajev pobjednik je predsjedničkih izbora koje jeosvojio s čak 91,01 posto glasova, prema službenim rezultatima što ihje u ponedjeljak ujutro objavilo Izborno povjerenstvo.
ASTANA, 5. prosinca 2005. (Hina) - Dosadašnji kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev pobjednik je predsjedničkih izbora koje je osvojio s čak 91,01 posto glasova, prema službenim rezultatima što ih je u ponedjeljak ujutro objavilo Izborno povjerenstvo.

Njegov glavni protukandidat, Jarmakan Tuyakbai dobio je 6,64 posto glasova, a preostala tri kandidata zajedno ostvarila su manje od 2 posto biračkih glasova.

Ovo je treći uzastopni sedmogodišnji mandat Nursultana Nazarbajeva. "Siguran sam da je danas pobijedio kazahstanski narod, narod koji je prepoznao mojih 14 godina rada na ekonomskom jačanju i ugledu zemlje", rekao je Nazarbajev pred okupljenim simpatizerima u sportskoj dvorani u Astani.

"U zemlji nam je potrebna i oporba s kojom ćemo surađivati i čije ćemo mišljenje poštivati", rekao je, aludirajući na ranije izjave oporbenih čelnika koji smatraju da su nedjeljni izbori prošli uz mnoštvo malverzacija.

Nazarbajev je predsjednik Kazahstana još od vremena SSSR-a, a 1991. nakon raspada SSSR-a ponovno je izabran na čelo neovisnog Kazahstana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙