FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stojanovski: Ja sam vojnik, a ne zločinac

SKOPLJE, 3. prosinca 2005. (Hina) - Ja sam vojnik, a ne zločinac, i ubici za Vukovar nisam počinio zločin, izjavio je u intervjuu zaskopski dnevni list u subotu načelnik glavnog stožera makedonskevojske general Miroslav Stojanovski, osumnjičen u Hrvatskoj za ratnezločine u Vukovaru počinjene 1991. godine.
SKOPLJE, 3. prosinca 2005. (Hina) - Ja sam vojnik, a ne zločinac, i u bici za Vukovar nisam počinio zločin, izjavio je u intervjuu za skopski dnevni list u subotu načelnik glavnog stožera makedonske vojske general Miroslav Stojanovski, osumnjičen u Hrvatskoj za ratne zločine u Vukovaru počinjene 1991. godine.

Pod punom moralnom i svakakvom drugom odgovornošću tvrdim da svojim postupcima i postupcima svojih potčinjenih u bici za Vukovar, nisam počinio ništa što se može okarakterizirati kao zločin protiv čovječnosti i povreda međunarodnog vojnog prava, rekao je Stojanovski za list Vreme.

"Nisu točne tvrdnje da sam sudjelovao u aktivnostima protiv civilnog stanovništva Vukovara", kaže Stojanovski.

U razgovoru je Stojanovski neizravno uputio poruku hrvatskim građanima.

"Iskreno žalim za sve žrtve rata na prostorima bivše Jugoslavije. Ja sam bio profesionalac kao i moje kolege s druge strane bojišnice. Izvršavao sam zadatke i nisam bio u poziciji da donosim velike strateške odluke", kazao je Stojanovski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙