FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 2. prosinca

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 2. prosinca:
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 2. prosinca:

ZAGREB - Hrvatski će sabor nastavku 17. sjednice raspraviti izvješće mandatno-imunitetnog povjerenstva te izvješće o radu državnih odvjetništava u 2004. U izvješću o radu odvjetništava ističe se da je njihov rad ažuran, te da se tri četvrtine primljenih prijava rješava u roku kraćem od šest mjeseci. Navodi se da je prošle godine odbačeno 34 posto kaznenih prijava, da je neposrednim optuženjem riješeno njih 58 posto, a istražni zahtjev podnesen je u 8 posto slučajeva.Odvjetništva su u 2004. obradila i 220.179 građanskih i upravnih predmeta. Državno odvjetništvo smatra da je u sporovima u kojima zastupa RH, ministarstva i državna tijela kao tužitelja u 2004. radilo zadovoljavajuće, a nešto manji uspjeh priznaje u sporovima u kojima zastupa državu kao tuženika (u 9,30 sati, Hrvatski sabor)

ZAGREB - Svečano otvorenje 6. novog paviljona Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, (9,30 sati, Svetošimunska 25). Paviljon će otvoriti predsjednik Vlade Ivo Sanader te održati predavanje na temu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Na svečanosti na Agronomskom fakultetu uvodnu riječ će održati dekanica Fakulteta Jasmina Havranek, a nazočnima će se obratiti i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković te ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

OSIJEK - Svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka u povodu Dana grada Osijeka (11 sati, Hrvatsko narodno kazalište).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge sindikata i Sindikata zaposlenih na poslovima razminiranja o "neprimjerenom, negativističkom odnosu Vlade RH prema pirotehničarima" (13 sati, Zagrebački velesajam, ispred Kongresne dvorane).

OTOK - Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja u središtu Otoka kod Vinkovaca, obilježit će se 14. obljetnica pogibije hrvatskih zrakopolovaca u Domovinskom ratu, pilota Marka Živkovića i Mirka Vukušića i padobranaca Rade Grive i Ante Plazibate, pripadnika I. samostalnog zrakoplovskog voda Osijek. Njihov zrakoplov, u noći s 1. na 2. prosinca 1991. nakon trećeg borbenog uzlijetanja te noći oborila je kod Otoka srpska protuzračna obrana (središte Otoka, u 12 sati)

ZAGREB - U povodu 100. obljetnice rođenja filologa Josipa Hamma, započet će dvodnevni međunarodni znanstveni skup pod nazivom "Josip Hamm i njegovo djelo" (9 sati, Hrvatski studiji, Ul. grada Vukovara 54/V.).

RIJEKA - Predstavljanje monografije "Kamov" Darka Gašparovića o riječkom književniku Janku Poliću Kamovu, u izdanju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i izdavačke kuće "Adamić" (17 sati, Aula magna Rektorata Sveučilišta u Rijeci).

ZAGREB - Simpozij u povodu 120. godišnjice Hrvatskog prirodoslovnog društva pod nazivom "Prirodne znanosti - izazov budućnosti" (9,30 sati, Opatička 18).

OPATIJA - Svečana dodjela "Plave vrpce Vjesnika", tradicionalne nagrade za ostvarene pothvate na moru (12 sati, Grand hotel ).

Dežurni urednici :

ujutro - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon - 01/ 48 08 600

faks - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙