FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UEFA strože protiv rasizma

BRUXELLES, 30. studenog 2005. (Hina/DPA) - Europska nogometnafederacija (UEFA) je najavila strože kažnjavanje klubova čiji ćenavijači imati rasističke ispade.
BRUXELLES, 30. studenog 2005. (Hina/DPA) - Europska nogometna federacija (UEFA) je najavila strože kažnjavanje klubova čiji će navijači imati rasističke ispade.

"Spremni smo povećati kazne, od novčanih do zatvaranja stadiona i izbacivanja iz europskih natjecanja," poručio je dopredsjednik UEFA-e, Per Ravn Omdal, koji je najavio kako će suci dobiti preporuke da oštrije reagiraju prilikom rasističkih ispada s tribina. "Suci se moraju probuditi, moraju žešće reagirati u borbi protiv rasizma, oni mogu prekinuti utakmicu," dodao je je Omdal, kazavši kako i Europski parlament priprema rezuluciju u borbi protiv rasizma.

Omdal smatra kako i klubovi i igrači moraju biti aktivniji. "Savezi, klubovi i igrači moraju se aktivnije uključiti u borbu protiv ovog zla."

Posljednjih godina najviše problema s rasizmom imaju u Španjolskoj, Velikoj Britaniji i Italiji. Posljednji incident se dogodio na utakmici Serie A između Messine i Intera (1:2), kada su gostujući navijači vrijeđali napadača Messine, Marca Andrea Zoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙