FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest belgijskih klubova pod istragom

BRUXELLES, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nakon slučaja "Hoyzer",koji je uzdrmao njemački nogomet, nova afera namještanja rezultatanogometnih utakmica pogodila je i Belgiju.
BRUXELLES, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nakon slučaja "Hoyzer", koji je uzdrmao njemački nogomet, nova afera namještanja rezultata nogometnih utakmica pogodila je i Belgiju.

Broj klubova koji su se našli pod istragom zbog sumnje u nečasne radnje svakim je danom sve veći. Nakon Hasselta, Mechelena, Liersea, Bergen/Monsa i St Truidena istraga je proširena i na Germinal Beerschot.

"Trenutačno svaki klub istražujemo posebno, no postoji velika mogućnost da sve slučajeve istražimo zajedno," poručio je glasnogovornik državnog tužiteljstva, Josef Colpin.

Policija je krenula u akciju nakon dojave da su na neke utakmice belgijskog prvenstva na kladionicama uplaćeni veliki iznosi, ali u inozemstvu. Tako je na utakmicu St Truidena i La Louvierea u kladionici Betfair uplaćeno 600.000 eura, a na ogled St Truidena i Cercle Bruges 230.000 eura. Obje utakmice St Truiden je izgubio.

Istražiteljima su potom otkrili da je jedan od dioničara Liersea, Kinez Zheyun Ye ponudio igračima Germinala veliki iznos da puste utakmicu. Igrači Germinala su odbili ponudu, te upisali pobjedu 4:0, no po svemu sudeći ne svi, dvojica se sumnjiče da su ipak prihvatili novce. Kineski businessman je prošlog tjedna završio u pritvoru.

"Igrači Germinala su nam priznali kako ih je Zheyun pokušao potkupiti," dodao je Colpin. Policija za sada ne želi sve podatke iznijeti u javnost, no užurbano radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙