FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: oporba nezadovoljna proračunom za poljoprivredu

ZAGREB,29. studenoga(Hina) - Oporbeni saborski zastupnici iz Slavonijeu današnjem su glasovanju o amandmanima opetovali nezadovoljstvo malimiznosom koji je za navodnjavanje osiguran u prijedlogu državnogproračuna za 2006.
ZAGREB,29. studenoga(Hina) - Oporbeni saborski zastupnici iz Slavonije u današnjem su glasovanju o amandmanima opetovali nezadovoljstvo malim iznosom koji je za navodnjavanje osiguran u prijedlogu državnog proračuna za 2006.

Navodnjavanje je Vladi prioritet, no u dvije godine ni hektar slavonske zemlje nije za to pripremljen, izjavio je Ivica Pančić (SDP), ocijenivši 'smiješno malim' 16 milijuna osiguranih kuna.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković uzvraća da je Vlada pripremila master-plan navodnjavanja, da se u iduće tri godine za to planira izdvojiti oko sto milijuna kuna, a da se navodnjavanje neće financirati samo iz proračuna.

Slavonski oporbenjaci Vladi zamjeraju što nije prihvatila njihove zahtjeve i povećala iznose za uređenje zemljišta.

Bez toga nema značajnijeg iskoraka u poljoprivredi, kaže Mato Gavran (SDP) i tvrdi da je kanalski sustav toliko zapušten da ga, kada bi se na njegovu čišćenju angažirala sva vojska, ne bi uspjelo privesti svrsi ni za 20 godina.

HSS-ovci, koji prednjače po broju 'poljoprivrednih' amandmana, nedostatnima drže novce izdvojene za poticanje poljoprivrede i za investicijsku potporu u poljoprivredi i ribarstvu.

Ministar Čobanković odbio je zahtjev HSS-ovaca Božidara Pankretića i Ivana Kolara da se ta potpora s 90 poveća na 200 milijuna kuna, tumačeći kako je svake godine sve veća, pa je s 13 milijuna iz 2003. 'narasla' na 90 milijuna za 2006.

Oporba Vladi predbacuje da je premalo novca osigurala za izgradnju vodoopskrbnih sustava diljem države.

Zvonimir Mršić (SDP) nezadovoljan je izdvajanjem za Koprivničko-križevačku županiju koja, kaže, ima najlošiju vodovodnu mrežu.

U nekim dijelovima županije ljudi nemaju vodu, nemaju ni kravice, a bez vode nema ni mlijeka, ustvrdio je Mršić.

Alenka Košiša Čičin-Šain (HNS) nezadovoljna je, pak, što Vlada s više novaca ne pomaže ergeli u Đakovu, ali i uzgoju posavskog konja, autohtone pasmine - drži da nije oportuno da se na Sinjskoj alci umjesto domaćih koriste engleske uvozne pasmine konja.

Ivan Drmić, iz Kluba zastupnika okupljenih oko Branimira Glavaša, povukao je pet milijuna kuna težak amandman za rješavanje problema komaraca u Osijeku, nakon što je ministar Čobanković najavio da će Vlada uskoro imenovati povjerenstvo koje treba riješiti taj problem kako u Osječko-baranjskoj, tako i u Vukovarskoj županiji.

Vlada je odbila svih 60-ak amandmana na razdjel Ministarstva poljoprivrede, te sve na razdjel Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙