FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eusebio - Best je bio genijalan nogometaš

LISABON, 26. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nizu uglednih nogometašakoji su odali počast preminuloj legendi Manchester Uniteda, GeorgeBestu pridružio se i Portugalac Eusebio.
LISABON, 26. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nizu uglednih nogometaša koji su odali počast preminuloj legendi Manchester Uniteda, George Bestu pridružio se i Portugalac Eusebio.

"Best je bio genijalan nogometaš, za mene najbolji na svijetu. Bili smo odlični prijatelji i njegova smrt me teško pogodila," kazao je Eusebio.

"Crna perla", kako glasio nadimak jednog od najboljih napadača svih vremena, dva puta je na suparničkoj strani mogao uživo pratiti Bestove majstorije.

"Još uvijek se dobro sjećam utakmice između ManU-a i Benfice (5:1) iz 1966. godine kada nas je sam uništio. Bio je spektakularan," kazao je Eusebio.

Best je bio ključni igrač utakmice između ova dva kluba i dvije godine kasnije kada su "Crveni vragovi" slavili u finalu Kupa prvaka 4:1, a Best je postigao jedan pogodak.

"Nitko ga nije mogao zaustaviti. Da je želio mogao je godinama dominirati svjetskim nogometom. No, kao i nogomet jednako je volio i život," dodao je Ezsebio, koji je na početku karijere igrao u Mozambiku koji je tada bio portugalska kolonija. Iako je trebao zaigrati za Sporting, preselio je u u Benficu. U 15 godina postigao je više od 600 pogodaka. Osvojio je 11 naslova portugalskog prvaka, 5 kupova, te Kup prvaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙