FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pauleta: Hrvatska je neugodan suparnik

LISABON, 9. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Izostankom Luisa Figa iDeca, jedna od glavnih opasnosti za hrvatska vrata u prijateljskomdvoboju protiv Portugala u Coimbri bit će Pedro Pauleta (32).
LISABON, 9. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Izostankom Luisa Figa i Deca, jedna od glavnih opasnosti za hrvatska vrata u prijateljskom dvoboju protiv Portugala u Coimbri bit će Pedro Pauleta (32).

Napadač Paris Saint-Germain nedavno je postao najbolji strijelac u povijesti te zemlje pretekavši legendarnog Eusebija. "Stroj za pogotke", kako mu je u Portugala nadimak, postigao je 42 pogotka, dok je "Crna perla", Eusebio postigao jedan pogodaka manje.

"Dugo vremena sam čekao taj trenutak. Kada sam srušio rekord bio sam presretan, nije mala stvar biti najbolji strijelac reprezentacije," kazao je Pauleta, te dodao. "No, bez obzira na moj uspjeh Eusebio je najveći nogometaš u našoj povijesti i jedan od najboljih na svijetu. Koliko je veliki pokazao je nakon utakmice s Latvijom, kada mi je odmah čestitao na rekordu."

Pauleta je trenutačno prvi strijelac Le championnata sa sedam pogodaka, dok je u kvalifikacijama za World Cup postigao 11 pogodaka. Nada se kako će se među strijelce upisati i u susretu protiv Hrvatske.

"Na svakoj utakmici želim se upisati među strijelce. Hrvatska je vrlo neugodan i težak suparnik. Bit će to neizvjesna utakmica," smatra Pauleta, koji Ronalda smatra najboljim napadačem na svijetu.

"Nitko se ne može mjeriti s tim čovjekom, kada je zdrav ne postoji igrač koji ga može zaustaviti. Posebno cijenim Ševčenka i van Nistelrooya."

Nakon što su na posljednjem europskom prvenstvu osvojili drugo mjesto, Pauleta se nada kako će Portugal na svjetskom prvenstvu izboriti plasman barem u četvrtfinale.

"Imamo sjajnu i kompletnu momčad. Tehnički smo odlično potkovani, stalnim pritiskom lomimo suparnike. Svi igrači znaju igrati nogomet. Jedina mana nam je psiha, na tome moramo poraditi," zaključio je Pauleta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙