FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biciklizam: Herasov B nalaz također pozitivan

MADRID, 25. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nakon nekoliko odgoda, upetak je napokon objavljen B nalaz dopinškog testa španjolskogbiciklista Roberta Herasa obavljenog nakon 20., pretposljednje etapeovogodišnje "Vuelte", a kako je i taj nalaz potvrdio prisustvo EPO-a uHerasovom urinu, 31-godišnji Španjolac je suočen s dvogodišnjomzabranom nastupa, te oduzimanjem pobjede na ovogodišnjoj "Vuelti".
MADRID, 25. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nakon nekoliko odgoda, u petak je napokon objavljen B nalaz dopinškog testa španjolskog biciklista Roberta Herasa obavljenog nakon 20., pretposljednje etape ovogodišnje "Vuelte", a kako je i taj nalaz potvrdio prisustvo EPO-a u Herasovom urinu, 31-godišnji Španjolac je suočen s dvogodišnjom zabranom nastupa, te oduzimanjem pobjede na ovogodišnjoj "Vuelti".

Heras je u rujnu ove godine u Madridu proslavio svoju četvrtu pobjedu na "Vuleti" čime je postao prvi biciklist u povijesti kojemu je to uspjelo. No, mjesec dana potom procurila je vijest kako je bio pozitivan na dopinškoj kontroli nakon pretposljednje etape, a u petak je potvrđeno da je i B nalaz pozitivan.

Heras je najavio sudsku tužbu kako bi očistio svoje ime, a tužbu će bazirati na činjenici da test za otkrivanje EPO-a u urinu nije pouzdan.

Ukoliko se Herasu potvrdi suspenzija pobjeda na ovogodišnjoj "Vuelti" će pripasti Rusu Denisu Menčovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙