FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski premijer danas u Slovačkoj

PIEŠTANY; , 24. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanaderdoputovat će u četvrtak u slovačke toplice u Pieštanyma, na dvodnevnisummit šefova vlada zemalja Srednjoeuropske inicijative.
PIEŠTANY; , 24. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovat će u četvrtak u slovačke toplice u Pieštanyma, na dvodnevni summit šefova vlada zemalja Srednjoeuropske inicijative.

Summit u Pieštanyma glavni je politički događaj Srednjoeuropske inicijative tijekom slovačkog predsjedanja, a okupit će šefove vlada 17 država članica te najstarije i najveće inicijative za regionalnu suradnju.

Summit se održava neposredno nakon Gospodarskog foruma, na kojemu su se u srijedu i četvrtak u Bratislavi okupili ministri gospodarstva zemalja članica SEI-a.

Kako je najavljeno iz ministarstva gospodarstva RH, hrvatski ministar gospodarstva Branko Vukelić sudjeluje u četvrtak na okruglom stolu ministara gospodarstva zemalja SEI-a. Osmi Gospodarski forum SEI-a u Bratislavi bavi se reformama kao ključem konkurentnosti, a u hrvatskom izaslanstvu su, osim ministra Vukelića, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Hrvatske udruge poslodavaca i drugih institucija.

Šefovi vlada koji će se u četvrtak okupiti u Pieštanyma, razgovarat će o stanju u regiji, novostima u procesu europskih integracija i ulozi SEI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙