FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ManU i Vodafone prekidaju suradnju

MANCHESTER, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Britanskitelekomunikacijski div Vodafone i engleski premierligaš ManchesterUnited na koncu ove sezone raskinut će suradnju i to dvije godineprije isteka ugovora.
MANCHESTER, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Britanski telekomunikacijski div Vodafone i engleski premierligaš Manchester United na koncu ove sezone raskinut će suradnju i to dvije godine prije isteka ugovora.

"Crvenim vragovima" je ugovor s Vodafoneom donosio je 13.1 milijun eura godišnje, a razlog prekida suradnje je ulazak telekomunikacijske kompanije u Ligu prvaka. Vodafone je potpisao trogodišnji ugovor s UEFA-om kojim će imati pravo emitiranja sažetaka utakmica i prikazivanja pogodaka na mobitelim treće generacije.

"Majica Manchestera u svijetu sporta ima poseban značaj. Vjerujem kako ćemo pronaći još jačeg i boljeg sponzora. Već smo započeli pregovore s nekim kompanijama," poručio je komercijalni direktor Manchestera, Andy Anson.

Vodafone je započeo suradnju s Manchester Unitedom u srpnju 2000. godine, a prije toga na dresovima ManU-1 18 godina nalazio se znak japanske kompanije Sharp. Najbogatiji sponzorski ugovor u Premiershipu ima engleski prvak Chelsea, kojem južnokorejska kompanija Samsung za reklamu na dresu plaća 73 milijuna eura u pet godina. Prošlog mjeseca je Real Madrid potpisao još bogatiji ugovor s proizvođačem mobitela BennQ - vrijedan 100 mlijuna eura za pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙