FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reli Dakar starta u Lisabonu

PARIZ, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najpoznatijihrelija na svijetu "Reli Dakar" ove će godine po prvi put u povijestistartati u Lisabonu.
PARIZ, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najpoznatijih relija na svijetu "Reli Dakar" ove će godine po prvi put u povijesti startati u Lisabonu.

Reli započinje 31. siječnja, a nakon vožnje kroz Portugal, Španjolsku, Maroko, Mauritaniju, Mali, Gvineju i Senegal cilj je 15. siječnja u Dakru. Za nastup na jednom od najprestižnijih auto-moto natjecanja na svijetu prijavljeno je 508 momčadi - od čega 240 motociklista, 180 automobila, te 80 kamiona.

Na reliju će i ove godine nastupiti posada "Cro Dakar Teama" - Zvonimir Martinčević i Marin Frčko, a očekuje se i premijerni nastup bivšeg svjetskog prvaka u reliju, Španjolca Carlosa Sainza koji će nastupiti u Volkswagen Touaregu.

"Ove sezone nas očekuje nekoliko dugačkih etapa u Europi, što je dobro jer ćemo do dolaska u Afriku uhvatiti ritam vožnje," kazala je Njemica Jutta Kleinschmidt, koja je slavila 2001. godine.

Naslov pobjednika u konkurenciji vozača automobila drži Francuz Stephane Peterhansel (Mittsubishi), dok je u konkurenciji motociklista slavio njegov sunarodnjak Cyril Despres na KTM-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙