FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIZ Odašiljači: gubitak u prvih devet mjeseci, plus u trećem kvartalu

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Zagrebački proizvođač odašiljača ibrojila RIZ Odašiljači poslovao je u prvih devet mjeseci s gubitkom od7,76 milijuna kuna, dok je u trećem tromjesečju ostvario dobit od 1,26milijuna kuna, podaci su iz izvještaja o poslovanju te tvrtkeobjavljenog na Zagrebačkoj burzi.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Zagrebački proizvođač odašiljača i brojila RIZ Odašiljači poslovao je u prvih devet mjeseci s gubitkom od 7,76 milijuna kuna, dok je u trećem tromjesečju ostvario dobit od 1,26 milijuna kuna, podaci su iz izvještaja o poslovanju te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

U odnosu na prošlogodišnjih prvih devet mjeseci, RIZ Odašiljači značajno su smanjili gubitak, koji je tada iznosio 20,32 milijuna kuna, a poslovni rezultat znatno je popravljen i u odnosu na treće tromjesečje prošle godine, kada je tvrtka poslovala s gubitkom od 5,81 milijun kuna.

Ukupni prihodi RIZ Odašiljača u prvih devet mjeseci pali su za 3,2 posto, na 37,1 milijuna kuna. Istodobno, ukupni rashodi smanjeni su za 23,5 posto, sa 58,66 milijuna na 44,86 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji u prvih devet mjeseci iznosili su 19,62 milijuna kuna i bili su za 68,8 posto veći nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a od prodaje u inozemstvu prihodi su u padu za 34 posto i iznosili su 16,6 milijuna kuna.

Tvrtka RIZ osnovana je 1948. godine kao poduzeće za proizvodnju opreme za radijsku produkciju. RIZ Odašiljači nastali su iz te tvrtke, a danas su privatna kompanija usmjerena na istraživanje, proizvodnju i prodaju radio odašiljača i opreme.

Poduzeće je proizvelo više od tisuću odašiljača instaliranih diljem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙