FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Učinak sezone Gordana Giričeka

NEW YORK, 22. studenog 2005. (Hina) - Utah Jazz su u svojoj dvoranisvladali Milwaukee Bucks (100:80), a u dvoboju hrvatskih košarkašaGordan Giriček je za 33 minute imao 18 poena (šut 8:14, trice 1:3), uzdva asista, dok je Toni Kukoč za 7 minuta igre ubilježio 2 poena i pojedan skok i asist. Golden State Warriorsi su svladali New JerseyNetse (100:97), a Zoran Planinić je 18 minuta iskoristio za 9 poena(šut 3:4, trice 1:1) i tri skoka.
NEW YORK, 22. studenog 2005. (Hina) - Utah Jazz su u svojoj dvorani svladali Milwaukee Bucks (100:80), a u dvoboju hrvatskih košarkaša Gordan Giriček je za 33 minute imao 18 poena (šut 8:14, trice 1:3), uz dva asista, dok je Toni Kukoč za 7 minuta igre ubilježio 2 poena i po jedan skok i asist. Golden State Warriorsi su svladali New Jersey Netse (100:97), a Zoran Planinić je 18 minuta iskoristio za 9 poena (šut 3:4, trice 1:1) i tri skoka.

Giriček je bio najučinkovitiji pojedinac Utah Jazza, koji su slavili nakon četiri poraza, unatoč neigranju ozlijeđenih Andreja Kiriljenka, Keitha McLeoda i Carlosa Boozera. Stoga je i Giriček imao više slobode u igri, što je iskoristio ubacivši dosad najviše poena u sezoni, jedan više od dvoboja sa Phoenixom 5. studenoga. Turčin Mehmet Okur postigao je 16 poena, a treći izbor "drafta" Deron Williams 10 poena i 10 asista, čime je nadmašio prvo-draftiranog australskog Hrvata Andrewa Boguta, koji je susret završio sa 8 poena i 7 skokova. Bogut je izuzetno toplo dočekan u Salt Lake Cityu, gdje je igrao za sveučilišnu momčad University of Utah.

Golden State Warriorsi su došli do pobjede protiv New Jerseya, a junak dvoboja bio je Jason Richardson (25), koji je pogodio dva ključna slobodna bacanja osam sekundi prije kraja. Derek Fisher (22) i Baron Davis (17) su također zaslužni za pobjedu, dok je Netsa, koji su igrali bez ozlijeđenoga Vincea Cartera, najbolji bio Richard Jefferson (23).

I jedno poluvrijeme bilo je dovoljno Allenu Iversonu da bude junakom pobjede Philadelphia 76ersa nad New Orleans Hornetsima. Najbolji strijelac ubacio je 24 koša u prvom poluvremenu, a potom ga je trener Sixersa Maurice Cheeks čuvao na klupi jer se Iverson nije dobro osjećao.

San Antonio Spursi su sa 96:93 svladali Sacramento Kingse, zahvaljujući udarnome dvojcu Timu Duncanu (22, 19 skokova) i Tonyu Parkeru (23).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙