FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 22. studenog

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 22. studenog:
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 22. studenog:

ZAGREB - Odbor za vanjsku politiku Hrvatskog sabora održat će, zajedno s Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i Izaslanstvom Hrvatskog sabora pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a, sjednicu na temu "Proces ulaska RH u NATO, sigurnosna politika RH i obrambena reforma". (Trg sv. Marka, 13,30 sati, dvorana "Ivana Mažuranića").

ZAGREB - Međunarodna kampanja za zabranu mina (ICBL) predstavit će Globalno izvješće o protuminskom djelovanju 2005. (Landmine Monitor Report 2005.) Radi se o svjetskom predstavljanju izvješća (galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, 10-13 sati.) Predsjednik Stjepan Mesić nazočit će tom događaju i posjetiti izložbu fotografija Johna Rodsteda (12, 40 sati).

Izvješće će istodobno biti predstavljeno u Alžiru i Medellinu, Kolumbiji.

ZAGREB - Predsjedniku RH Stjepanu Mesiću predat će vjerodajnice veleposlanici Maroka, DNR Koreje i Sudana, Moulay Abbes Kadiri, Jo Sung Ju i Rabie Hassan Ahmed (10 do 12 sati).

WASHINGTON - U Washingtonu su se okupili čelnici sedam parlamentarnih stranaka iz BiH koji pregovaraju o ustavnim promjenama. Oni razgovaraju o instituciji jednog predsjednika te jačanju uloge vlade i parlamenta BiH. Ukoliko se usuglase, u utorak bi na svečanosti u State Departmentu u nazočnosti američke državne tajnice Condoleezze Rice trebala biti potpisana izjava o opredijeljenosti čelnika BiH za izmjene ustava.

DEN HAAG - Nastavak suđenja "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu pred Haškim sudom (ICTY).

BEOGRAD - Uoči najavljenog službenog posjeta srbijanskog premijera Vojislava Koštunice Hrvatskoj u srijedu, u utorak će biti osnovano međudržavno povjerenstvo za praćenje primjene Sporazuma o zaštiti nacionalnih manjina, srpske u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji i Crnoj Gori. Sporazum su prije godinu dana, također u Beogradu, potpisali hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić.

BERLIN - Glasovanje u njemačkom parlamentu Bundestagu kojim bi vođa CDU Angela Merkel trebala biti potvrđena za novu njemačku kancelarku.

KIJEV - Svečano obilježavanje prve obljetnice prosvjeda poznatih kao "Narančasta revolucija.

TEHERAN - Posjet iračkog predsjednika Džalala Talabanija.

DEŽURNI U VPR-u:

________________

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Renata Tomašević

Večer: Duška Gerić Koren

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙