FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 24. listopada

ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 24. listopada.
ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 24. listopada.

BRUXELLES - Europska komisija treba, prema ranijoj najavi, objaviti zabranu uvoza peradi i peradarskih prerađevina iz Hrvatske zbog otkrivanja virusa ptičje gripe.

LEEDS - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović sudjeluje na neformalnom sastanku ministara država članica i država kandidatkinja za EU zaduženih za razvoj, sazvanog na temu smanjenja siromaštva, milenijskih razvojnih ciljeva i partnerstva s Afrikom. Na sastanku sudjeluju i povjerenik Europske komisije za razvoj i humanitarnu pomoć Louis Michel, te predsjednica Odbora za razvoj Europskog parlamenta Luisa Morgantini.

BEOGRAD - Predstavljanje projekta o problemu lustracije koji je izradilo nekoliko nevladinih organizacija iz zemalja jugoistočne Europe, među njima i Hrvatski helsinški odbor (HHO). Govornici će biti predsjednik HHO-a Žarko Puhovski, predsjednica Centra za mir i demokratski razvoj iz Beograda Vesna Pešić, savezni povjerenik za pitanje Stasija iz Berlina, predstavnica Albanske grupe za ljudska prava Elsa Ballauri, direktor Centra za ljudska prava iz Sarajeva Dino Abazović te drugi.

ŽENEVA - 60. obljetnica ratifikacije i stupanja na snagu Povelje o osnutku Ujedinjenih naroda.

NEW YORK - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda razgovarat će o pismu glavnog tajnika Kofija Annana i izvješću posebnog izaslanika UN-a Kaija Eidea o Kosovu, kojima se preporučuje početak međunarodnih pregovora o konačnom statusu Kosova.

OTTAWA - Kanada održava sastanak na kojem bi trebalo razgovarati o usklađenom odgovoru na ptičju gripu (do 25. listopada).

KOPENHAGEN - WHO i Europska unija razgovaraju kako odgovoriti na širenje ptičje gripe i kako uskladiti financiranje borbe protiv širenja te bolesti.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Tomislav Rubić

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Renata Tomašević

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙