FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21.00 sati

ZAGREB, 21. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 21. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

AMSTERDAM - Vodstvo nizozemskog nogometnog prvoligaša RBC Roosendaala suspendiralo je braniča Jose Fortes Rodrigueza (33) nakon što je ovaj u televizijskom intervjuu uvrijedio suca Rene Temminka, koji se nalazi na listi FIFA-inih sudaca. Rodriguez je napao Temminka koji mu je u dvoboju protiv Heraclesa uručio crveni karton nakon svega pet minuta provedenih na terenu. "Poštujem suca Temminka. Za osobu koja pokazuje simptome Downova sindroma izgradio je sjajnu karijeru," kazao je Rodriguez ispred kamera televizijske postaje Talpa. Downov sindrom je genetski poremećaj praćen fizičkom i mentalnom retardacijom. Čelnici Roosendaala su odmah suspendirali Rodrigueza, a istragu je otvorila i Disciplinska komisija Nizozemskog nogometnog saveza.

BASEL - Vezni igrač švicarske nogometne reprezentacije, Benjamin Huggel, kojeg Turci optužuju da je započeo tučnjavu u tunelu stadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu nakon utakmice Turska - Švicarska, počeo je dobivati prijeteće poruke, te je zatražio policijsku zaštitu. U svega nekoliko sati Huggel je na e-mail adresu svoje web stranice dobio više od 4.500 poruka od kojih su neke sadržavale prijeteće poruke za njega i obitelj. "Među porukama je bilo i nekoliko otvorenih prijetnji smrću. Sve smo prijavili policija i ona sada istražuje cijelu slučaj," kazao je Rolf Buser, zadužen za održavanje stranice igrača njemačkog bundesligaša, Eintracht Frankfurta. Prema pisanju turskih medija Huggel je nakon utakmice udario turskog pomoćnog trenera Mehmeta Ozdileka nakon čega je započeo "lov" na švicarske igrače. Gosti su tvrdili kako su ih u tunelu napali članovi osiguranja, turski pričuvni igrači, ali i policajci.

KOPENHAGEN - Premda se nakon neuspjeha u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo nagađalo kako će Morten Olsen (56) napustiti izborničku funkciju Danski nogometni savez produžio mu je ugovor do 2010. godine. "Još uvijek nisam zaključio posao s danskom reprezentacijom. U kvalifikacijama za SP nismo uspjeli, no vjerujem kako ćemo u idućim akcijama biti mnogo uspješniji," poručio je Olsen. Njegov ostanak za kormilom reprezentacije podržali su svi ključni igrači, a vezni igrač Real Madrida, Thomas Gravesen svoj je ostanak u reprezentaciji uvjetovao upravo ostankom Olsena.

MINSK - Vezni igrač engleskog nogometnog premierligaša Arsenala, Aleksander Hleb (24) izabran je za najboljeg nogometaša Bjelorusije ove godine. Hleb je u izboru bjeloruskih nogometnih stručnjaka i novinara uvjerljivo pobijedio, od 303 osobe koje su sudjelovale u izboru čak 200 je Hleba stavilo na prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je veznom igraču ruskog prvoligaša Krilje, Denisu Kovbi, dok je treći napadač Sampdorije, Vitali Kutuzov. Hlebu je to treća nagrada za najboljeg nogometaša u domovini, slavio je i 2002. i 2003. godine, dok je prošle godine bio drugi iza veznog igrača moskovskog Dinama, Maksima Romaščenka.

RIM - Vozač formule 1, Talijan Giancarlo Fisichella ostao je bez vozačke dozvole zbog suviše brze vožnje ulicama Rima. Policija je zabilježila kako je Fisichella projurio 150 kilometara na sat ulicom u kojoj je maksimalna dozvoljena brzina 60 km/h. Pilot Renaulta se pravdao kako je jurio kući zbog bolesnog djeteta, no policija nije imala milosti. Fisichella je ostao bez vozačke dozvole svega nekoliko dana nakon što se uključio u javnu akciju kojom se žele zaustaviti ilegalne utrke automobila talijanskih mladića. U posljednjoj takvoj "street racing" utrci poginuo je 16-godišnjak.

KIJEV - Bivši ruski tenisač Andrej Česnokov (39) ranjen je iz vatrenog oružja nakon sukoba u restoranu u ukrajinskom gradu Dnjipropterovsk. Do pucnjave je došlo u nedjelju u kasnim noćnim satima kada su se Česnokov i nekoliko njegovih prijatelja sukobili s neznancem zbog dviju djevojaka koje su bile u njihovom društvu. U pucnjavi je Česnokov pogođen s dva gumena metka u stomak i život mu je spašen hitnom operacijom. Trenutačno je njegovo stanje stabilno i više nije u životnoj opasnosti. Policija je privela jednu osobu za koju se sumnja kako je pucala. Česnokov je u karijeri osvojio sedam turnira, a nakon oproštaja od aktivne karijere živio je u Francuskoj, te povremeno nastupao na Senior Touru. Neko vrijeme bio je i trener Marata Safina, a u Ukrajini je boravio jer želi organizirati turnir.

BERLIN - Bivša olimpijska pobjednica u slalomu, Njemica Hilde Gerg (30) objavila je prekid skijaške karijere. Vlasnica 20 pobjeda u Svjetskom kupu na oproštaj od aktivne karijere se odlučila nakon što je na treningu u poznatom američkom skijalištu Vailu u Coloradu teško ozlijedila koljeno. Njemačka skijašica je najsvjetliji trenutak u karijeri ostvarila na Olimpijskim igrama u Naganu 1998. godine osvojivši zlatnu medalju u slalomu. Na istim igrama osvojila je i broncu u kombinaciji, dok je na svjetskim prvenstvima osvojila tri brončane medalje.

LONDON - Japanski Subaru kompletirao je momčad za sljedeću sezonu Svjetskog prvenstva u reliju. U ponedjeljak je objavljeno da je potpisan ugovor s 25-godišnjim Australcem Chrisom Atkinsonom, koji je ove godine debitirao za Subaru. Tako će sljedeće sezone za Subaru voziti bivši svjetski prvak Petter Solberg te Chris Atkinson. Iako je nastupio tek na nekoliko utrka protekle sezone, Atkinson je svojim rezultatima stekao povjerenje vodstva momčadi. Atkinson je bio treći u Japanu, četvrti u Australiji, te sedmi u Novom Zelandu. Također, na 15 brzinaca ostvario je najbrže vrijeme, što dosad nije uspjelo niti jednom debitantu u povijesti Svjetskog reli prvenstva.

AMSTERDAM - Nizozemski nogometni prvoligaš Willem II Tilburg zbog loših rezultata uručio je otkaz treneru Robertu Maaskantu. Willem II Tilburg je u rujnu eliminiran u prvom kolu Kupa UEFA od Monaca, a u nizozemskom prvenstvu nalazi se na pretposljednjem mjestu, sa samo 8 bodova iz 12 utakmica. Maaskant je bio u Tilburgu od 2004.

MADRID - Trener Real Madrida Vanderlei Luxemburgo, unatoč ponižavajućem porazu 0:3 od Barcelone, ne mora strahovati za svoj posao, barem zasad. To je istaknuo potpredsjednik Reala Emilio Butragueno. "U nogometu se ništa ne može predvidjeti. No, što se tiče par narednih utakmica Luxemburgo može mirno spavati. Ne možete rad trenera ocjenjivati na temelju jedne utakmice", zaključio je Butragueno.

MADRID - Kapetan Real Madrida 28-godišnji Raul izbivat će dva mjeseca zbog ozljede koljena, koju je zaradio u subotnjem derbiju protiv Barcelone. Prvi pregledi pokazali su da je Raulu stradao meniskus i ligament lijevog koljena. No, još se ne zna hoće li morati na operaciju. Način oporavka utvrdit će se nakon dodatnih pregleda.

LJUBLJANA - Hrvatski košarkaški stručnjak Josip Pino Grdović više nije trener ljubljanske Union Olimpije, objavila je danas slovenska novinska agencija STA. Grdović je smijenjen zbog loših rezultata u ovoj sezoni. Nakon osam kola regionalne Goodyear lige Olimpija je tek deveta sa 3 pobjede i 5 poraza. Ljubljančanima je loše krenulo i u Euroligi, posljednji su u A skupini s omjerom 0-3. Pino Grdović je na kormilu Olimpije proveo nešto više od četiri mjeseca. Na klupi "zmajčeka" privremeno će ga naslijediti njegov pomoćnik Denis Bajramović. Grdović je prije osam godina bio trener Splita, trostrukih prvaka Europe. Uoči dolaska u Olimpiju radio je kao osobni trener Gregora Fučke, koji igra u Barceloni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙