FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Patria spremna za transfer tehnologije u Hrvatsku

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Finski proizvođač oklopnih vojnihvozila tvrtka Patria spremna je transferirati tehnologiju izrade tihvozila u Hrvatsku i omogućiti zapošljavanje hrvatskih kapaciteta, akodođe do sporazuma o suradnji Patrie i Hrvatske u opremanju Hrvatskevojske.
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Finski proizvođač oklopnih vojnih vozila tvrtka Patria spremna je transferirati tehnologiju izrade tih vozila u Hrvatsku i omogućiti zapošljavanje hrvatskih kapaciteta, ako dođe do sporazuma o suradnji Patrie i Hrvatske u opremanju Hrvatske vojske.

Istaknuto je to na prezentaciji Patrie u sklopu Drugog konferencijskog sajma Nordijski dani u Hrvatskoj koji je danas otvoren na Zagrebačkom velesajmu.

U Hrvatskoj postoji nekoliko tvrtki s vojnim programom, a Đuro Đaković Specijalna vozila jedna je od spominjanih u kontekstu moguće suradnje u proizvodnji vojnih vozila.

Patria je jedna je od tvrtki u konkurenciji za posao opreme Hrvatske vojske oklopnim vozilima.

Uz proizvodnju vojnih vozila, bavi se izradom sustava naoružanja, zrakoplovnom industrijom i naprednim tehnološkim inženjeringom. U većinskom je vlasništvu države koja ima 73 posto dionica. Neto prihod u 2004. godini iznosio je 346,4 milijuna eura, od čega najviše prodajom vojnih vozila, 167,2 milijuna eura.

U strukturi prihoda 83 posto odnosi se na vojnu opremu, a 13 posto na civilni sektor.

Na drugim Nordijskim danima u Hrvatskoj, sudjeluje 73 nordijske tvrtke iz Danske, Finske, Norveške i Švedske. Tema sajma je Energija i okoliš.

Tijekom priredbe nordijske kompanije iz sektora energije, zaštite okoliša, komunalnog gospodarstva i drugih djelatnosti predstavit će svoje projekte zainteresiranim hrvatskim partnerima. Očekuje se sudjelovanje više od 400 hrvatskih tvrtki partnera.

Uz prezentacije nordijskih tvrtki tijekom sajma održat će se nekoliko seminara te individualni sastanci predstavnika hrvatskih i nordijskih tvrtki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙