FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP boks: Šivolija u finalu

MIANYANG/ZAGREB, 19. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski boksač MarijoŠivolija plasirao se u finale Svjetskog prvenstva za amatere ukineskom Mianyangu u kategoriji do 81 kilograma. Šivolija je upolufinalu svladao Armenca Artaka Malumjana sa 20-10.
MIANYANG/ZAGREB, 19. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski boksač Marijo Šivolija plasirao se u finale Svjetskog prvenstva za amatere u kineskom Mianyangu u kategoriji do 81 kilograma. Šivolija je u polufinalu svladao Armenca Artaka Malumjana sa 20-10.

U finalu će Šivolija boksati protiv Kazahstanca Jerdosa Džanabergenova koji je sa 36-31 svladao Uzbekistanca Utkirbeka Hajdarova.

Šivolija je tek drugi hrvatski bosksač koji se uspio plasirati u finale Svjetskog amaterskog prvenstva. Prije njega to je uspjelo jedino velikom Mati Parlovu koji je 1974. godine na Kubi osvojio naslov svjetskog prvaka.

Šivolija je osigurao petu medalju za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima uopće, osim zlata Parlova, bronce su osvojili još naš sadašnji izbornik Pero Tadić (1982.), Damir Škaro (1986.) i Filip Palić (2001.).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙