FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potres u Pakistanu: Počela međunarodna konferencija donatora

ISLAMABAD, 19. studenog 2005. (Hina) - Međunarodna konferencijadonatora je počela u subotu u Islamabadu pod okriljem Ujedinjenihnaroda, a trebala bi financirati pomoć i obnovu sjevera Pakistananakon razarajućeg potresa od 7,6 stupnjeva po Richterovoj skali 8.listopada.
ISLAMABAD, 19. studenog 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija donatora je počela u subotu u Islamabadu pod okriljem Ujedinjenih naroda, a trebala bi financirati pomoć i obnovu sjevera Pakistana nakon razarajućeg potresa od 7,6 stupnjeva po Richterovoj skali 8. listopada.

"Gradovi i sela su nestali, stotine škola, bolnica i ureda, ceste i mostovi su uništeni. Više od 73.000 ljudi je poginulo. Više od 120.000 je ranjeno i blizu tri milijuna je bez skloništa", podsjetio je pakistanski premijer Shaukat Aziz u govoru na otvorenju konferencije.

"Te tužne statistike i dalje se pogoršavaju jer su brojna planinska područja i dalje nedostupna", dodao je pred predstavnicima Ujedinjenih naroda, među kojima je bio glavni tajnik Kofi Annan, kao i predstavnicima pedesetak zemalja, desetak međunarodnih financijskih institucija i šest multinacionalnih tvrtki privatnog sektora.

"To je maratonska utrka protiv vremena", naglasio je premijer.

Prema privremenim izvješćima međunarodnih financijskih institucija potrebno je 5,2 miljardi dolara, ili 3,5 milijardi za obnovu i 1,7 milijarde za pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙