FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Boks: Mario Šivolija osigurao medalju

MIANYANG/ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski boksač MarijoŠivolija osigurao je najmanje brončanu medalju plasiravši se upolufinale 23. Svjetskog prvenstva za amatere u kineskom Mianyangu ukategoriji do 81 kilograma.
MIANYANG/ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski boksač Marijo Šivolija osigurao je najmanje brončanu medalju plasiravši se u polufinale 23. Svjetskog prvenstva za amatere u kineskom Mianyangu u kategoriji do 81 kilograma.

Šivolija je u četvrtfinalu uvjerljivo pobijedio Litvanca Daugirdasa Semiotasa sa 28:14 u bodovima, što mu je donijelo najmanje brončano odličje koje hrvatski boks od osamostaljenja nije imao sa Svjetskih prvenstava.

Dvadesetčetverogodišnji Omišljanin Mario Šivolija je na Europskom prvenstvu u Puli 2004. osvojio srebrno odličje, na Olimpijskim igrama u Ateni ispao je u prvom kolu od venezuelanskog boksača, a na Mediteranskim igrama u Almeriji uzeo je broncu.

Priliku za plasman u finale i osiguranje najmanje srebrnog odličja Šivolija će imati već u subotu, a protivnik će mu biti Armenac Artak Malumjan, koji je svladao Brazilca Washingtona da Silvu sudačkim preglasanjem (82:81).

U ovoj kategoriji Uzbekistanac Utkirbek Hajdarov pobijedio je Rusa Igora Mehonceva 30:29, a Kazahstanac Jerdos Džanabergenov se plasirao u polufinale nakon predaje Tunižanina Mourada Sahraouia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙