FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjena nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK,2. studenoga 2005.(Hina) -U osječkoj Područnoj službi Hrvatskogzavoda za zapošljavanje (HZZ) krajem rujna bile su evidentirane 30.244nezaposlene osobe, što je 2,1 posto manje nego u kolovozu i 4,3 postomanje njegu u rujnu prošle godine.
OSIJEK,2. studenoga 2005.(Hina) -U osječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) krajem rujna bile su evidentirane 30.244 nezaposlene osobe, što je 2,1 posto manje nego u kolovozu i 4,3 posto manje njegu u rujnu prošle godine.

Po istim podacima, u posljednjih šest mjeseci bilježi se prosječni mjesečni pad nezaposlenosti od 2,1 posto, a ove je godine, do sada, zabilježen ukupan prosječni godišnji pad od 0,9 posto.

U rujnu je priliv u registriranu nezaposlenost bio veći od odliva, budući da se u evidenciju nezaposlenih prijavilo 2.109 osoba, dok je ukupan odliv iznosio 2.753 osobe, od čega su 1.592 osobe zaposlene, a 1.161 osoba brisana iz evidencije zbog drugih razloga. Većina zaposlenih (84 posto) zaposlila se na određeno vrijeme, a najveći broj zaposlio ih se u prerađivačkoj industriji, trgovini i građevinarstvu.

Stopa zapošljavanja u osječkoj Područnoj službi HZZ-a u prvih devet mjeseci ove godine bila je 24,2 posto, što znači da su se na 100 nezaposlenih zapošljavale 24 osobe. Stopa se kretala od 8,1 posto za radnike bez završene osnovne škole, do 39,1 posto za osobe sa završenim fakultetom.

U rujnu je u ovoj Područnoj službi prijavljeno 566 slobodnih radnih mjesta, što je 730 mjesta manje u odnosu na kolovoz, a najviše slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz prerađviačke industrije, trgovine i građevinarstva.

(Hina) xivuc ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙