FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenik EK-a Potočnik u petak u službenom posjetu Zagrebu

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Povjerenik Europske komisije zaznanost i istraživanje Janez Potočnik doputovat će u petak u prvislužbeni posjet Hrvatskoj gdje će se sastati s premijerom IvomSanaderom, ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović, ministrom znanosti, obrazovanja i sportaDraganom Primorcem, te članovima Hrvatske akademije znanosti iumjetnosti, priopćeno je iz Delegacije EK-a u Zagrebu.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Povjerenik Europske komisije za znanost i istraživanje Janez Potočnik doputovat će u petak u prvi službeni posjet Hrvatskoj gdje će se sastati s premijerom Ivom Sanaderom, ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović, ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Draganom Primorcem, te članovima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, priopćeno je iz Delegacije EK-a u Zagrebu.

Potočnik i ministar Primorac potpisat će Memorandum o razumijevanju o pristupanju Hrvatske Šestom Okvirnom programu Europske zajednice za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti (FP6).

Potpisivanjem ovog Memoranduma o razumijevanju, Hrvatska dobiva status, u sklopu FP6, pridružene zemlje što joj otvara veće mogućnosti sudjelovanja u okvirnom programu, budući da ranije nije mogla aplicirati za natječaje namijenjene programu, a otvorene trećim zemljama. Kao posljedica toga svi će natječaji u sklopu FP6, od 1. siječnja 2006., biti otvoreni Hrvatskoj i ona će moći sudjelovati u nadmetanju za poziciju koordinatora većih istraživačkih aktivnosti u sklopu Okvirnog programa, stoji u priopćenju.

FP6 (Okvirni program 6) glavni je instrument Unije za financiranje istraživanja u Europi. Predložila ga je Komisija, a usvojili Vijeće ministara i Europski parlament 3. lipnja 2002. Otvoren je javnim i privatnim osobama kako velikim tako i malima u razdoblju od 2002. do 2006. Cjelokupni proračun FP6 iznosi 17,5 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙