FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni britanski policajac traži javnu raspravu

LONDON, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija trebaprovesti najširu javnu raspravu o tome kakva joj policija treba nakonsrpanjskih bombaških napada na London, izjavio je čelnik britanskepolicije Ian Blair listu Guardian.
LONDON, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija treba provesti najširu javnu raspravu o tome kakva joj policija treba nakon srpanjskih bombaških napada na London, izjavio je čelnik britanske policije Ian Blair listu Guardian.

On je kazao da se promijenila priroda izazova s kojima se suočava policija i da bi se, bez javne rasprave, politika snaga sigurnosti razvila u "potpuno privatnom" okruženju u kojem dominira sama policija.

"Ta pitanja moramo raspraviti u smirenoj i argumentiranoj raspravi", istaknuo je Blair.

Britanske policijske snage pod budnim su okom nakon što su policajci ubili nedužnog brazilskog električara u stanici podzemne željeznice u Londonu, zamijenivši ga s bombašem samoubojicom.

Policija se ispričala za incident no branila je postupak policajaca, čak i nakon što je u kolovozu u javnost procurilo izvješće koje upućuje na nedosljednosti u informacijama policije o tom ubojstvu.

Po Blairovim riječima, policija se iz "neprimjetne i samostalne" organizacije pretvorila u predmet političkih kontroverzi.

O tome će taj visoki policijski dužnosnik govoriti na BBC-u u srijedu navečer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙