FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paroubek nudi BiH pomoć Češke na putu prema EU i NATO-u

SARAJEVO,12. studenog(Hina) - Predsjednik češke vlade Jiri Paroubekponudio je u subotu pomoć svoje zemlje bosanskohercegovačkim vlastimakako bi one što brže ispunile uvjete potrebne za članstvo ueuroatlantskim integracijama.
SARAJEVO,12. studenog(Hina) - Predsjednik češke vlade Jiri Paroubek ponudio je u subotu pomoć svoje zemlje bosanskohercegovačkim vlastima kako bi one što brže ispunile uvjete potrebne za članstvo u euroatlantskim integracijama.

"Učinit ćemo sve kako bismo pomogli Bosni i Hercegovini kada je rječ o učlanjenju u europske strukture i NATO", izjavio je Paroubek u Sarajevu gdje je tijekom dana boravio u službenom posjetu.

Češkog premijera primio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović koji je i zatražio njegovu potporu u naporima da se BiH približi Europskoj uniji i NATO-u.

"Iskustvo Češke, ranije sličnog društvenog ustroja kao i BiH, danas će pomoći našoj zemlji u tranziciji", kazao je Jović tijekom razgovora s Paroubekom, priopćila je služba za informiranje Predsjedništva BiH.

Jiri Paroubek novinarima je kazao kako je tijekom susreta s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem postignut dogovor o konkretnim koracima koje valja poduzeti kako bi se pomoglo BiH.

Jedan od prvih bit će posebni seminar što će se za tri mjeseca održati u Češkoj na kojemu će bosanskohercegovačkim dužnosnicima biti predstavljene mjere što ih je vlada u Pragu poduzimala u zakonodavnoj oblasti kako bi ispunila zahtjeve EU.

Terzić je pak najavio kako će vlasti BiH "širom otvoriti" vrata češkim investitorima dok je Paroubek u razgovoru s gospodarstvenicima iz BiH naznačio kako je njegova zemlja, pored ostalog, zainteresirana i za sudjelovanje u gradnji koridora Vc.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙