FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: Hrvatskoj nužan jak lobistički tim u Bruxellesu

ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Nacionalni Odbor za praćenjepregovora s EU nezadovoljan je hrvatskim lobiranjem u Bruxellesu ismatra da što skorije treba stvoriti jak lobistički tim, kojega ćepoduprijeti i javni i privatni gospodarski sektor, kazao je u petak predsjednik Odbora Ivica Račan.
ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Nacionalni Odbor za praćenje pregovora s EU nezadovoljan je hrvatskim lobiranjem u Bruxellesu i smatra da što skorije treba stvoriti jak lobistički tim, kojega će poduprijeti i javni i privatni gospodarski sektor, kazao je u petak predsjednik Odbora Ivica Račan.

Račan je, nakon sjednice Odbora na kojoj je glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak izvijestio o tijeku bilateralnog screeninga u poglavljima znanosti i istraživanja te obrazovanja i kulture, kazao kako je hrvatsko lobiranje u Bruxellesu daleko ispod razine lobiranja drugih zemalja, čak i drugih kandidata za ulazak u EU.

Izvijestio je da je Odbor zadovoljan informacijom koju je danas dobio od pregovaračkog tima, ali i zabrinut zbog nedovoljne pripremljenosti Hrvatske da sudjeluje u programima EU u prva dva poglavlja.

U idućem razdoblju ne čeka nas previše zakonodavnih aktivnosti, jer smo zakone koji se tiču tih poglavlja uglavnom uskladili s europskim propisima. No, težak posao čeka nas na pripremi projekata s kojima kvalitetno možemo sudjelovati u europskim programima, kazao je Račan.

Drobnjak je, pak, izrazio zadovoljstvo tijekom screeninga.

Drobnjak očekuje da će se Europska komisija u idućih mjesec do mjesec i pol pozitivno izjasniti o provedenom screeningu i predložiti početak pregovora u drugom tromjesečju iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙