FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolci favoriti, Slovaci vjeruju u čudo

MADRID, 11. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Premda su u taborušpanjolske nogometne reprezentacije svjesni kako su favoriti uočidvoboja sa Slovačkom u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo,izbornik "Furije", Luis Aragones vrlo je oprezan.
MADRID, 11. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Premda su u taboru španjolske nogometne reprezentacije svjesni kako su favoriti uoči dvoboja sa Slovačkom u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, izbornik "Furije", Luis Aragones vrlo je oprezan.

"Slovačka ima odličnu i vrlo neugodnu momčad. Uostalom to su i potvrdili u dosadašnjim kvalifikacijama. Očekuje nas težak posao," smatra španjolski izbornik.

Navijače "Furije" najviše zabrinjava što nacionalna vrsta igra poprilično loše. "Svjesni smo kako ne igramo blistavo. No, ulog je suviše velik i vjerujem kako ćemo odigrati najbolje kada će biti najpotrebnije," smatra kapetan španjolske reprezentacije, Raul. Španjolci su do sada nastupili na 11 svjetskih prvenstava, od čega na sedam uzastopce. Posljednja smotra koju su propustili bila je 1974. godine upravo u Njemačkoj. "Nadam se da se povijest neće ponoviti," dodao je Raul.

Plasman slovačke reprezentacije u dodatne kvalifikacije već sada je najveći uspjeh u povijesti ove zemlje. Međutim, izbornik Dušan Galis ne želi se na tome zaustaviti.

"Mi nemamo što izgubiti. Igrat ćemo bez pritiska i nadati se čudu. Španjolci su ipak veliki favoriti, no ja ću biti zadovoljan jedino ukoliko izborimo Njemačku.

Slovaci su u Madrid otputovali bez prvog strijelaca Mareka Mintala, te pričuvnog vratara, Juraja Cobeja.

"Ovo su dvije najvažnije utakmice u karijeri mojih igrača. Dečki su svjesni kako nas jedino maksimalno zalaganje može dovesti do pobjede," zaključio je Galis.

Vjerojatni sastavi:

ŠPANJOLSKA: Iker Casillas - Michel Salgado, Pablo Ibanez, Carles Puyol, Asier del Horno - Xavi, David Albelda, Xabi Alonso - Jose Antonio Reyes, Raul, Fernando Torres

SLOVAČKA: Kamil Contofalsky - Martin Skrtel, Roman Kratochvil, Marian Had, Martin Petras - Miroslav Karhan, Ivan Hodur, Jozef Valachovic, Peter Hlinka - Szilard Nemeth, Robert Vittek

SUDAC: Massimo De Santis (Italy)

Stadion - Vicente Calderon (Madrid)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙