FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog nemira otkazana utakmica Maroko - Kamerun

PARIZ, 9. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Prijateljska nogometnautakmica između Maroka i Kameruna, što se u subotu trebala odigrati uEvry-Bondoufleu, južno od Pariza, otkazana je zbog nemira u glavnomfrancuskom gradu.
PARIZ, 9. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Prijateljska nogometna utakmica između Maroka i Kameruna, što se u subotu trebala odigrati u Evry-Bondoufleu, južno od Pariza, otkazana je zbog nemira u glavnom francuskom gradu.

"Lokalne vlasti su nas izvijestile kako nisu u mogućnosti osigurati utakmicu. Situacija u francuskim gradovima je vrlo napeta i nitko nije želio riskirati," poručili su iz Marokanskog nogometnog saveza.

Posljednjih dana u siromašnim predgrađima Pariza i drugim gradovima traju veliki nemiri u kojima je zapaljeno na tisuće automobila. Premda je policija angažirala brojne snage, mobilizirala je i nekoliko helikoptera kako bi nadlijetala osjetljive četvrti oko Pariza, a raspoređeno je dodatnih 2300 policajaca radi suzbijanja nemira, no skupine mladih, vrlo pokretne, nastavljaju napadati snage reda u više gradskih četvrti, uništavati trgovine, zgrade i paliti automobile i kante za smeće. Nasilni ulični sukobi su eskalirali nakon pogibije dvojice dječaka imigranata. Neredi su se proširili na najmanje devet siromašnih pregrađa na sjeveru i istoku grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙