FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska komisija danas objavljuje redovito izvješće o napretku Hrvatske

BRUXELLES, 8. studenog 2005. (Hina) - Europska komisija objavit će usrijedu redovito godišnje izvješće o napretku zemalja kandidataHrvatske i Turske te zemalja obuhvaćenih Procesom stabilizacije ipridruživanja BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore i Albanije.
BRUXELLES, 8. studenog 2005. (Hina) - Europska komisija objavit će u srijedu redovito godišnje izvješće o napretku zemalja kandidata Hrvatske i Turske te zemalja obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore i Albanije.

Europska komisija će na sjednici u srijedu tijekom prijepodneva usvojiti konačan tekst izvješća, koje će onda na konferenciji za novinare predstaviti povjerenik za proširenje Olli Rehn.

Komisija prošle godine nije objavljivala izvješće o napretku Hrvatske, budući da je u travnju objavljen avis o hrvatskom zahtjevu za članstvo.

U izvješću se daje detaljni pregled stanja s obzirom na političke, gospodarske i administrativne kriterije. To će biti prvo izvješće za Hrvatsku nakon objavljivanja avisa i nakon početka pristupnih pregovora.

Europska komisija će također objaviti mišljenje (avis) o makedonskom zahtjevu za članstvo. Neslužbeno se doznaje da će Komisija preporučiti da se Makedoniji dodijeli status zemlje kandidatkinje, ali bez spominjanja otvaranja pregovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙