FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri trgovine najvećih trgovinskih sila u Ženevi u pregovorima o poljoprivredi

ŽENEVA, 19. listopada 2005. (Hina/AP) - Ministri vodećih svjetskihtrgovinskih sila sastat će se u srijedu kako bi pokušali smanjitirazlike po pitanju američkih i EU poljoprivrednih carina i subvencija,glavnog kamena spoticanja u pregovorima pod okriljem Svjetsketrgovinske organizacije (WTO) s ciljem postizanja sporazuma oliberalizaciji svjetske trgovine do kraja godine.
ŽENEVA, 19. listopada 2005. (Hina/AP) - Ministri vodećih svjetskih trgovinskih sila sastat će se u srijedu kako bi pokušali smanjiti razlike po pitanju američkih i EU poljoprivrednih carina i subvencija, glavnog kamena spoticanja u pregovorima pod okriljem Svjetske trgovinske organizacije (WTO) s ciljem postizanja sporazuma o liberalizaciji svjetske trgovine do kraja godine.

Očekuju se visoki dužnosnici iz Washingtona i Bruxellesa, dan nakon što su se američki predsjednik George W. Bush i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso obvezali na otvaranje svjetskih tržišta poljoprivrede u zajedničkom interesu.

Europski povjerenik za trgovinu Peter Mandelson vratio se u Ženevu nakon što je dobio povjerenje EU vlada u utorak, suočen s Francuskom koja je zahtijevala garancije da on neće pristati na prekomjerne ustupke na račun francuskih poljoprivrednika.

"Moj zadatak u Ženevi je pružiti osiguranje WTO partnerima da EU ostaje čvrsto predana tim pregovorima", izjavio je Mandelson. "EU će pokazati daljnju fleksibilnost, ukazujući kako se želimo pomaknuti naprijed po pitanju poljoprivrede".

Zemlje u razvoju poput Brazila zahtijevaju veći pristup na tržišta poljoprivrede razvijenih država prije nego se slože sa smanjivanjem ograničenja na svojim tržištima industrijskih proizvoda i usluga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙