FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: Urušio se rudnik sadre, 22 poginulih

PEKING, 7. studenog 2005. (Hina/dpa) - Najmanje su 22 rudara poginula,a još ih je 19 zarobljeno pod zemljom kad se urušio rudnik sadre nasjeveru Kine u pokrajini Hebei, objavili su u ponedjeljak državnimediji.
PEKING, 7. studenog 2005. (Hina/dpa) - Najmanje su 22 rudara poginula, a još ih je 19 zarobljeno pod zemljom kad se urušio rudnik sadre na sjeveru Kine u pokrajini Hebei, objavili su u ponedjeljak državni mediji.

Spasilačke ekipe još ne znaju koliko je ljudi nestalo u rudniku Kangkli nakon nesreće što se dogodila u nedjelju navečer, priopćila je državna agencija Xinhua.

Lokalne vlasti javljaju da su spasilačke ekipe izvukle trupla dvadeset i dvojice rudara i pokušavaju doći do devetnaestorice zatrpanih, prenijela je agencija China News Service.

Urušavanje rudnika oštetilo je i obližnje stambene nastambe i u njima je zatrpano još jedanaest ljudi, dodala je ta agencija.

Broj poginulih i nestalih "procjenjuje se na temelju prvoga izvještaja i mogao bi narasti", prenijela je Xinhua riječi spasilaca.

U nesrećama u kineskim rudnicima svake godine ginu tisuće ljudi. Prema službenim podacima, prošle je ih je godine samo u rudnicima ugljena poginulo više od šest tisuća. Zastarjela oprema i loš sigurnosni sustav krivi su za većinu nesreća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙