FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: U stampedu u osnovnoj školi poginulo sedmero djece

PEKING, 26. listopada 2005. (Hina/Reuters) - U naguravanju do kojeg jedošlo u utorak navečer na stubištu jedne kineske osnovne školepoginulo je sedmero djece, a ozlijeđeno ih je 37, izvijestila je usrijedu agencija Xinhua.
PEKING, 26. listopada 2005. (Hina/Reuters) - U naguravanju do kojeg je došlo u utorak navečer na stubištu jedne kineske osnovne škole poginulo je sedmero djece, a ozlijeđeno ih je 37, izvijestila je u srijedu agencija Xinhua.

Nesreća se dogodila u utorak navečer kada su djeca istrčala iz razreda nakon zadnjeg sata u jednoj školi u zapadnoj pokrajini Sečuan. Vlasti istražuju zbog čega je došlo do nesreće, a lokalni upravitelj isključio je mogućnost urušavanja stubišta.

U kineskim se srednjim školama, posebno onima u ruralnim dijelovima zemlje, od učenika očekuje nazočnost dodatnim večernjim školskim satovima kako bi im se omogućio što lakši upis na sveučilišta u većim gradovima na kojima je konkurencija iznimno velika. Xinhua prenosi kako su večernji školski satovi u osnovnim školama rijetki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙