FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Phil Collins otvoren za ponovno okupljanje Genesisa

TEL AVIV, 7. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Popularna britanska popzvijezda Phil Collins u nedjelju je izjavio kako je otvoren za ponovnookupljanje svog bivšeg banda Genesis.
TEL AVIV, 7. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Popularna britanska pop zvijezda Phil Collins u nedjelju je izjavio kako je otvoren za ponovno okupljanje svog bivšeg banda Genesis.

"Otvoren sam za takvu mogućnost", rekao je Collins (54), dan prije nastupa u Tel Avivu u sklopu svoje oproštajne turneje "First Final Farewell Tour".

"Bio bi sretan sjediti za bubnjevima i prepustiti Peteru (Gabrielu) da pjeva. Ako se okupljanje dogodi, bit ću tu. Ako se ne dogodi... to će biti zato što postoji mnogo stvari", izjavio je Collins novinarima u Tel Avivu.

Collins je ranije najavio da kreće u oproštajnu turneju, kako bi više vremena posvetio obitelji, ali i rekao da bi bio sretan kada bi mogao nastaviti rad u glazbenoj industriji.

Istaknuo je kako ga nije strah nastupati u Izraelu, unatoč obnavljanju izraelsko-palestinskih sukoba u zadnjih pet godina. Inače, u subotu je nastupao u Libanonu.

Upitan što misli o tom sukobu, Collins je odgovorio kako bi volio da ga nema. "Sjedim i gledam televiziju i mislim - zašto, zašto, zašto?", rekao je.

Skupine poput rockera Jethro Tull, boy banda Westlife te 'metalaca' Megadeth i Scorpions nastupali su u Izraelu u vrijeme sukoba s Palestincima, dok su neki drugi izvođači, poput Madonne, otkazali najavljene koncerte, iako je Madonna prošle godine posjetila Izrael tijekom Kabbalina hodočašća.

Rock skupina Genesis osnovana je 1967. i svirala je više od 30 godina. Collins, prvi bubnjar, počeo je sa solo karijerom 1975. kada je Peter Gabriel napustio band, također kako bi se posvetio solo karijeri.

Definitivno je raskrstio s Genesisima 1996., ali mu najveći hitovi poput "Against All Odds" i "In the Air Tonight" potječu iz 1980-ih.

Nakon što je bandom prodefiliralo više glazbenika, uključujući i izraelskog bubnjara, Genesis se konačno raspao 1998.

U sklopu oproštajne turneje, Phil Collins je prije desetak dana nastupio i u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙