FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA - Pobjeda Utaha, 10 koševa Giričeka

ZAGREB, 5. studenog 2005. (Hina) - Košarkaši Utah Jazza upisali su idrugu pobjedu na otvaranju NBA lige. Nakon trijumfa protiv Dallasamomčad u čijim redovima igra hrvatski košarkaš Gordan Giriček slavilaje u Oaklandu protiv Golden Statea 91:85.
ZAGREB, 5. studenog 2005. (Hina) - Košarkaši Utah Jazza upisali su i drugu pobjedu na otvaranju NBA lige. Nakon trijumfa protiv Dallasa momčad u čijim redovima igra hrvatski košarkaš Gordan Giriček slavila je u Oaklandu protiv Golden Statea 91:85.

Ključni igrač u pobjedi Jazzera bio je Mehmet Okur, koji je 19 od svoja 23 koša (14 skokova) postigao u drugom poluvremenu. Matt Harpring je dodao 15 koševa, dok je Gordan Giriček odigrao 25 minuta i postigao 10 koševa uz 2 skoka i 4 asistencije. Utah je do pobjede došao uz čak 18 izgubljenih lopti i 40 posto šuta.

"Bolje je pobijediti uz ružnu igru, nego uz odličnu izgubiti. Početak je sezone ima dovoljno vremena za popravak," smatra Harpring. U redovima Golden Statea istakli su se Derek Fisher (18) i jason Richardson (18).

Drugu pobjedu upisali su i branitelji naslova, San Antonio Spursi, koji su bez većih problema porazili Cleveland (102:76). Bila je to večer Bruce Bowena. Osim što je postigao 12 koševa, od čega tri trice, i upisao tri skoka, Bowen je odličnom igrom u obrani zaustavio LeBrona Jamesa. Prva zvijezda gostiju postigla je 20 koševa, no u posljednjoj četvrtini praktički nije postojao na terenu. Cleveland je u drugom poluvremenu postigao 31 koš, a iz igre su realizirali 10 od 43 šuta, što dovoljno govori. Tim Duncan (21 koš, 10 skokova) i Tony Parker (18 koševa, 8 asistencija) bili su najefikasniji kod Spursa.

New Jersey je do prve pobjede sezone došao na gostovanju u Torontu (102:92). Domaćine je uništio Richard Jefferson (35 koševa, 11 skokova, 5 asistencija). Vince Carter je bivšoj momčadi zabio 20 koševa, uz 7 skokova i 6 asista, a Jason Kidd je upisao 17 koševa i 4 skoka i 4 asistencije. Zoran Planinić je za Netse odigrao pet minuta i postigao pet koševa, bez promašaja.

"Richard je pogađao što je htio. Ulazilo mu je nemoguće i moguće. Imao sam osjećaj da može zabiti 50 koševa bez problema," kazao je Kidd. Najefikasniji u redovima Toronta bili su Morris Peterson i Jose Calderon sa po 20 koševa.

Detroit je slavio u Bostonu košem Richarda Hamiltona sa zvukom sirene (82:81). Posljednji put Hamilton je pobjednički koš u posljednjoj sekundi zabio 1998. godine u dresu Connecticut protiv Washington na sveučilišnom prvenstvu.

"Već sam zaboravio kakav je to osjećaj. No, dečki su odradili sjajan posao kada su mi oslobodili poziciju," kazao je prvi strijelac Pistonsa (26 koševa). Chauncey Billups je dodao 16, a Rasheed Wallace 15 koševa i 7 skokova. Prvi strijelac Bostona bio je Paul Pierce (28), dok je Mark Blount dodao 16 koševa. Bila je to šesta pobjeda Detroita u posljednjih osam međusobnih susreta,.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙