FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush doputovao u Argentinu na Summit Amerika

MAR DEL PLATA, 4. studenog 2005. (Hina/dpa) - Američki predsjednikGeorge W. Bush doputovao je u četvrtak navečer u Argentinu na četvrtiSummit Amerika, na kojem će se suočiti sa žestokim protivljenjem svomplanu o stvaranju zone slobodne trgovine u cijeloj Sjevernoj i JužnojAmerici.
MAR DEL PLATA, 4. studenog 2005. (Hina/dpa) - Američki predsjednik George W. Bush doputovao je u četvrtak navečer u Argentinu na četvrti Summit Amerika, na kojem će se suočiti sa žestokim protivljenjem svom planu o stvaranju zone slobodne trgovine u cijeloj Sjevernoj i Južnoj Americi.

Na dvodnevnom okupljanju u Mar del Plati sudjelovat će 34 šefova država ili vlada američkih zemalja, a glavne teme skupa su otvaranje novih radnih mjesta i borba protiv siromaštva.

Američkog predsjednika u Argentini su dočekali brojni prosvjednici protiv američke politike koji su nosili transparente poput "W. go home". Među njima je bio i legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona.

Očekuje se da će plan Washingtona o stvaranju zone slobodne trgovine od Kanade do Argentine naići na žestok otpor nekolicine latinoameričkih država, među kojima i Venezuele, čiji je predsjednik Hugo Chavez najavio da će blokirati taj projekt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙