FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupacija Đuro Đaković značajno smanjila gubitak

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Grupacija Đuro Đaković iz SlavonskogBroda značajno je smanjila gubitak koji je za prvih devet mjeseci ovegodine iznosio 2,2 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjemrazdoblju bio 8,5 milijuna kuna, navodi se u izvještaju Holdinga ĐuroĐaković o poslovanju u prvih devet mjeseci objavljenom na Varaždinskojburzi.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Grupacija Đuro Đaković iz Slavonskog Broda značajno je smanjila gubitak koji je za prvih devet mjeseci ove godine iznosio 2,2 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju bio 8,5 milijuna kuna, navodi se u izvještaju Holdinga Đuro Đaković o poslovanju u prvih devet mjeseci objavljenom na Varaždinskoj burzi.

Ukupni prihodi grupacije u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 459,4 milijuna kuna i bili su za 18,4 posto manji nego u prva tri kvartala prošle godine. Prodajom u Hrvatskoj, grupacija je prihodovala nešto više od 283 milijuna kuna, a od prodaje u inozemstvu prihodi su iznosili 140,1 milijuna kuna.

Prihodi od realizacije iznosili su 423,2 milijuna kuna, od čega 67 posto na domaćem tržištu, a 33 posto na stranim tržištima. Prihodi u Hrvatskoj većinom su ostvareni iz proizvoda i usluga u strojogradnji, tračničkom programu, mostogradnji, konstrukcijama i vojnoj proizvodnji, dok su prihodi na inozemnim tržištima realizirani iz investicijskih radova, kaže se u komentaru Uprave Đure Đakovića.

Istovremeno, ukupni rashodi grupacije smanjeni su za 19,1 posto, na 461,7 milijuna kuna.

Grupacija Đuro Đaković na kraju rujna imala je oko 2 tisuće zaposlenih. Najveći dioničar Đakovića je Hrvatski fond za privatizaciju s udjelom od 65,48 posto. Fond Validus ima 14,67 posto, Privredna banka Zagreb 8 posto, Slavonski zatvoreni investicijski fond 6,29 posto, a fond Lucidus 2,62 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙