FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 3. studenog 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Violina nekad u vlasništvu talijanskog virtuoza Nicola Paganinija prodana je za 999.000 američkih dolara u utorak na aukciji u londonskom Sotheby'su. Violinu je kupio Maxim Viktorov, predsjednik odbora moskovske zaklade za umjetnost sviranja violine, od kojega se saznaje da će pobjednici godišnjeg natjecanja imati priliku svirati na toj violini godinu dana. Violinu je napravio Carlo Bergonzi iz Cremone na čije se radove najrjeđe nailazi. To je prva Bergonzijeva violina na aukciji od 1984. godine i ujedno prva Paganinijeva violina na aukciji.

PARIZ - Prvi vrtić za pse u Francuskoj, otvoren u Parizu, posljednjih nekoliko tjedna prihvaća desetak pasa o kojima brine između jednog sata i jednog dana, a ponekad i preko vikenda. Tu ustanovu je pokrenula bivša dužnosnica za komunikacije velikih poduzeća Sophie Kauffmann nakon ispitivanja tržišta u Parizu u kojem živi oko 200.000 pasa. Inspirirao ju je američki sustav "dog day care" koji već dugo postoji u svim velikim američkim gradovima. U pariškom psećem vrtiću redovno se među ostalima brinu za mladu pudlicu jedne 92-godišnjakinje. U lipnju je jedna Amerikanka u Parizu otvorila prvu slastičarnicu za pse, a nude se keksi od piletine, povrća, bundeve, rogača ili čak gušće jetre.

PRAG - Češki tv-gledatelji uskoro će moći izravno pratiti život gorila praškog zoološkog vrta, koje će neprestano snimati 16 kamera, izvijestila je uprava Zoološkog vrta Prag. Glavne zvijezde reality-showa bit će mužjak, dvije ženke i mladi gorila. Izravno emitiranje na internetskim stranicama jedne radio stanice počinje 7. studenoga i trajat će dva mjeseca. Povremeno će se dijelovi snimljenog programa emitirati u programu javne televizije CT1 i u programu novog informativnog programa CT24. Gledatelji će SMS-om glasovati za najsimpatičnijeg majmuna, a on će za nagradu dobiti 12 dinja. Izbor nagrade inspiriran je češkim kolokvijalnim govorom u kojemu se "dinjama" nazivaju nule u velikim svotama novca. Prikupljeni će novci omogućiti financiranje projekta za spas gorila u Africi.

LOS ANGELES - Glumica Pamela Anderson, aktivistica za prava životinja, napisala je pismo Mercedes-Benzu kojim je izrazila želju za vozilom G-klase bez kožnih sjedišta, objavila je američka organizacija za zaštitu životinja PETA. Bujna glumica, vegetarijanka i aktivistica PETA-e želi "Mercedes G55, bez kože", a njezino je vozilo, nabavljeno za 100.000 dolara isporučeno s kožnatim sjedištima. "Životinje ubijaju zbog kože. Ne želim to no voljela bih se voziti u Mercedesu", poručila je glumica. Početkom 2005., nakon kampanje podizanja svijesti PETA je od Mercedes-Benza dobila jamstvo da će se budući modeli te klase proizvoditi i u varijanti bez kože.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙