FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 3. studenog

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 3. studenog.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 3. studenog.

BRATISLAVA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić dolazi u službeni dvodnevni posjet Slovačkoj gdje će se sastati sa svojim kolegom Ivanom Gašparovičem. Isti dan zakazani su i razgovori dvaju izaslanstava. Predsjednik Mesić će također posjetiti Hrvatski centar u Devinskom Novom Selu.

DEN HAAG - Nastavak suđenja pred Haškim sudom (ICTY) ''vukovarskoj trojci'' bivših oficira JNA, Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima za pokolj na Ovčari u studenom 1991.

DEN HAAG - Dodatno stupanje pred Haški sud (ICTY) čelnika najveće oporbene stranke u Srbiji - Srpske radikalne stranke - Vojislava Šešelja, kako bi se izjasnio o krivnji prema dopunjenoj optužnici koja ga tereti za ratne zločine protiv nesrpskog stanovništva u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini 1990-ih.

RIM - Ispred iranskog veleposlanstva održat će se masovni prosvjed zbog izjava iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, koji je više puta pozvao svijet na "uništenje" Izraela i njegovo brisanje sa zemljovida. U prosvjedu će, kako se očekuje, sudjelovati predstavnici koalicija desnog i lijevog centra i brojni građani.

BUENOS AIRES - Američki predsjednik George W. Bush dolazi u posjet Argentini, gdje će sudjelovati na Summitu Amerika u Mar del Plati, a sastat će se i s argentinskim predsjednikom Nestorom Kirchnerom.

BERLIN - Nastavljaju se pregovori o velikoj koaliciji između njemačkih demokršćana (CDU/CSU) i socijaldemokrata (SPD).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Renata Tomašević

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Darko Vlahović

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙