FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibeniku izborni sabor HVIDR-e

ŠIBENIK, 27. listopada 2005. (Hina) - U "Solarisu" kod Šibenika večerasse održava 7. redovni izvještajno-izborni sabor Hrvatskih vojnihinvalida Domovinskog rata (HVIDR-a), na kojemu će biti izabraničlanovi novog Predsjedništva i Glavnog odbora te predsjednik HVIDR-e.
ŠIBENIK, 27. listopada 2005. (Hina) - U "Solarisu" kod Šibenika večeras se održava 7. redovni izvještajno-izborni sabor Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a), na kojemu će biti izabrani članovi novog Predsjedništva i Glavnog odbora te predsjednik HVIDR-e.

Uz dvjestotinjak članova HVIDR-e, te predstavnike ostalih udruga proizišlih iz Domovinskog rata, saboru su nazočni i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, te ministri obrane i unutarnjih poslova Berislav Rončević i Ivica Kirin.

U izvještaju o radu HVIDR-e, u razdoblju od svibnja 2004. do danas, dosadašnji predsjednik Josip Đakić istaknuo je da ta udruga danas u Hrvatskoj ima više od 13.000 članova, a da je njezina glavna zadaća stalna briga za rješavanje statusnih i pravnih problema invalida Domovinskog rata.

Napomenuo je da provedba novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji mora biti učinkovita zbog nagomilanih problema u braniteljskoj populaciji.

Izrazio je nezadovoljstvo praćenjem problema branitelja u dijelu hrvatskih medija, posebno činjenicom da HTV još uvijek nije emitirao emisiju koju su članovi HVIDR-e sami napravili kako bi, kazao je, Hrvatskoj i svijetu pokazali kako su se borili, liječili i kako danas žive.

Pozdravljajući skup, Jadranka Kosor je u ime Vlade zahvalila članovima HVIDR-e i svim hrvatskim braniteljima na "srčanosti i mudrosti u obrani Hrvatske".

"Svojim životom i sudbinama svojih obitelji vi ste dokazali da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski. Bez vas ne bi bilo slobodne i nezavisne Hrvatske, bez vas danas ne bismo mogli pregovarati o ulasku u zajednicu europskih naroda jer nas ne bi bilo. Zbog toga ste vi, kao i sve preostale udruge iz Domovinskog rata, danas i ubuduće partneri hrvatskoj Vladi", kazala je Kosor.

Dodala je da je u nepune dvije godine sadašnja Vlada donijela Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rada i njihovih obitelji, utemeljila fond branitelja u koji su već prenesene dionice nekih velikih hrvatskih poduzeća, te napravila registar hrvatskih branitelja.

Napomenula je i da će Ministarstvo branitelja tražiti u državnom proračunu veća sredstva za rješavanje stambenih problema hrvatskih branitelja.

Kosor je poslijepodne u "Solarisu" otvorila 11. svehrvatsko sportsko natjecanje invalida Domovinskog rata, u kojemu sudjeluje oko 1200 članova HVIDR-e iz svih hrvatskih županija, te HVIDR-a HVO-a.

Do nedjelje, 30. listopada, oni će se natjecati u deset sportskih disciplina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙