FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Munchov muzej povlači igru inspiriranu krađom "Krika"

OSLO, 27. listopada 2005. (Hina/AFP) - Muzej slikara Eduarda Mucha uOslu, iz kojega su prošle godine ukradena dva remek-djela togaslikara, "Krik" i "Madona", pristao je povući iz prodaje igruinspiriranu tom oružanom pljačkom.
OSLO, 27. listopada 2005. (Hina/AFP) - Muzej slikara Eduarda Mucha u Oslu, iz kojega su prošle godine ukradena dva remek-djela toga slikara, "Krik" i "Madona", pristao je povući iz prodaje igru inspiriranu tom oružanom pljačkom.

"Gradske vlasti Osla imaju različitu koncepciju od naše i ocijenile su da ne bismo trebali prodavati takvu igru", izjavila je Jorunn Christoffersen, glasnogovornica muzeja Munch, te objavila da će muzej poštovati takvu općinsku odluku.

Prodaja igre "Tajna Krika" u trgovini u sklopu muzeja Munch potaknula je ovoga tjedna i kritike norveških umjetničkih krugova.

"U načelu, čini mi se da je pomalo neukusno koncipirati igru o krađi Krika", kazao je umjetnički direktor galerije Kaare Berntsen te dodao: "Moja prva reakcija bila je ne odobriti tu inicijativu kojom se banalizira nacionalna i međunarodna drama".

Dva naoružana i zakukuljena muškarca upala su 22. kolovoza 2004. u muzej i otela slavna djela te pobjegla ukradenim vozilom. Iako je policija provela opsežnu istragu i privela određen broj osumnjičenika, platna još uvijek nisu pronađena.

Igra je namijenjena djeci starijoj od šest godina i koncipirana je kao potraga za lopovom ali u njoj mogu pobijediti i detektivi i kradljivci.

Izdavačka kuća Aschenhoug, međutim, odbacuje kritike te ističe pedagošku vrijednost igre u kojoj djeca osim Krika upoznaju još 36 umjetničkih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙