FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HKS: Generacija '92 želi srušiti legalno vodstvo Saveza

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskogkošarkaškog saveza ocijenio je da inicijativa bivših reprezentativacai trenera, koji su osvojili srebro na OI 1992., ima za cilj rušenjelegalno izabranog vodstva i predsjednika HKS-a Danka Radića, ističe seu današnjem priopćenju sa sjednice UO HKS-a, koja je održana uponedjeljak, 25. listopada.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza ocijenio je da inicijativa bivših reprezentativaca i trenera, koji su osvojili srebro na OI 1992., ima za cilj rušenje legalno izabranog vodstva i predsjednika HKS-a Danka Radića, ističe se u današnjem priopćenju sa sjednice UO HKS-a, koja je održana u ponedjeljak, 25. listopada.

"Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza drži da inicijativa bivših igrača i bivših trenera hrvatske košarkaške reprezentacije, koji sebe nazivaju Generacija '92 Plus, ne pridonosi, na ovaj način, boljitku hrvatske košarke, nego ima za krajnji cilj rušenje legalno izabranog predsjednika i vodstva Hrvatskog košarkaškog saveza. U svojim javnim istupima putem medija, kao i drugim neprimjerenim načinima komuniciranja u javnosti, pojedini članovi Inicijative ne kriju da im je zapravo cilj nelegalno mijenjanje i rušenje vodstva HKS-a, ili prisila da samo odstupi s funkcija.

Ukoliko inicijativa tzv. Generacije '92 Plus, osim osnovnog cilja rušenja legalnog vodstva HKS-a, doista želi napredak hrvatske košarke, HKS je spreman i otvoren za tolerantni dijalog i za svaki konstruktivan prijedlog kojim bi se pojedini članovi Inicijative uključili u stručni rad u tijelima HKS-a i raznim košarkaškim selekcijama, ako to stvarno smatraju osnovom pokretanja svoje inicijative.

HKS je spreman organizirati sastanak s predstavnicima Generacije '92 Plus u prostorijama Saveza, kao mjestu i zajedničkoj adresi hrvatske košarke. Osim toga, HKS je i do sada bio otvoren za sve prijatelje košarke koji žele organizirano i ustrajno raditi na zajedničkim projektima i osmišljenim programskim zadaćama.

HKS želi s predstavnicima Inicijative razgovarati bez prijetnji i ucjena, kao što mu se od strane Generacije '92 Plus nameće, prije svega o suradnji na košarkaškim temama i načinu uključivanja bivših reprezentativaca i trenera u stručni rad, ali ne metodama i sadržajima pritisaka, prozivanja i drugim neprimjerenim oblicima odgovorna javnog komuniciranja.

Stoga predlažemo Inicijativi da se očituje glede ovih zaključaka, kako bismo nakon toga, od naše strane, mogli poduzeti potrebne korake za širu i konstruktivniju organizaciju razgovora o aktualnom trenutku i perspektivama hrvatske košarke", navodi se u zaključcima sa sjednice Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, kojeg je potpisao predsjednik HKS-a Danko Radić.

Također, HKS u priopćenju "apelira na predstavnike medija da i oni doprinesu pozitivnim poticajima i nastojanjima, bez alarmantna raspirivanja strasti kojekakvim bizarnim informacijama".

Srebrni olimpijci iz Barcelone, okupljeni pod imenom "Generacija '92", prije osam dana na konferenciji za novinare oštro su kritizirali sadašnje vodstvo HKS-a, a predsjednika Saveza Danka Radića optužili su da stvara kult ličnosti. Potpisnici inicijative smatraju da je za vrijeme sadašnjeg vodstva HKS-a marginalizirana hrvatska liga. Također, zauzeli su se za ograničavanje uloge košarkaških sudaca u našim košarkaškim institucijama, te za zaustavljanje negativnog trenda hrvatske košarke koji traje već deset godina. Potpisnici inicijative su izbornik reprezentacije iz 1992. Petar Skansi, njegov tadašnji pomoćnik Aleksandar Petrović, te bivši košarkaški reprezentativci Dino Rađa, Stojko Vranković, Franjo Arapović, Danko Cvjetićanin, Vladan Alanović, Veljko Mršić, Velimir Perasović, Toni Kukoč, Aramis Naglić i Žan Tabak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙