FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srebrni olimpijci iz '92 za spas hrvatske košarke

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Mi nismo za nikakvo rušenje, alismatramo da svojim autoritetom možemo zaustaviti negativni trendhrvatske košarke u zadnjih desetak godina i započeti procese u ciljuozdravljenja našega nekad najtrofejnijeg sporta, kazao je nakonferenciji za novinare u Zagrebu uime skupine naziva "Generacija'92", u kojoj su hrvatski košarkaši koji su osvojili olimpijsko srebrona OI u Barceloni, tadašnji izbornik Petar Skansi.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Mi nismo za nikakvo rušenje, ali smatramo da svojim autoritetom možemo zaustaviti negativni trend hrvatske košarke u zadnjih desetak godina i započeti procese u cilju ozdravljenja našega nekad najtrofejnijeg sporta, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu uime skupine naziva "Generacija '92", u kojoj su hrvatski košarkaši koji su osvojili olimpijsko srebro na OI u Barceloni, tadašnji izbornik Petar Skansi.

Skansi, Dino Rađa, Stojko Vranković, Franjo Arapović, Danko Cvjetičanin, Vladan Alanović, Veljko Mršić, Velimir Perasović i Aleksandar Petrović nazočili su konferenciji na kojoj su iznijeli stavove glede trenutačnog stanja u hrvatskoj košarci koje je nakon Europskog prvenstva u SCG, prema njihovim riječima, katastrofalno. Naglašeno je da se ne radi o pokušaju puča na Hrvatski košarkaški savez (HKS), ali je ovo ozbiljno upozorenje jer je hrvatska košarka na najnižim mogućim granama, kao i odnosi između HKS-a i FIBA-e.

Dogovorili smo se o akciji u tri točke, a ovaj istup je prvi korak nakon kojega ćemo sačekati reakcije ljudi iz Hrvatskog košarkaškog saveza, a ako one izostanu primijenit ćemo i drugu točku plana, a potom i treću, kazao je dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Stojko Vranković.

Bivši košarkaši listom su za očuvanje integriteta Hrvatske lige, koja je posve marginalizirana, a najveću "kočnicu" u razvoju nacionalne lige članovi skupine vide u regionalnoj Goodyear ligi, koja je izgubila kvalitetu i smisao, te ozbiljno prijeti gašenju kvalitete u hrvatskim klubovima. Prije pojave Goodyear lige imali smo pet-šest jakih hrvatskih klubova, a sada doslovce imamo "jedan i pol klub", istaknuto je na konferenciji, na kojoj su se hrvatski košarkaški olimpijci zauzeli za ograničavanje sudačke uloge u našim košarkaškim institucijama.

Jedino su u hrvatskoj košarci suci na prvome mjestu, ispada da se košarka igra samo radi njih i njihovih interesa, dok su treneri posve obezvrijeđeni i nemaju nikakva utjecaja. Suci ne bi smjeli obnašati nikakve funkcije u HKS-u, kazao je Skansi, dodavši kako je deset godina neuspjeha klupske i pogotovu reprezentativne hrvatske košarke bilo dovoljno za vladajuću garnituru u HKS-u.

Među potpisnicima priopćenja "Generacije '92" su i Toni Kukoč, Aramis Naglić i Žan Tabak, a istaknuto je da bi za ovakvu akciju zasigurno bili i pokojni Dražen Petrović i Krešimir Ćosić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙