FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska OTP banka predala obvezujuću ponudu za Nišku banku

ZAGREB/BUDIMPEŠTA, 25. listopada 2005. (Hina) - Mađarska OTP bankapredala je srbijanskoj Agenciji za osiguranje depozita, koja zastupaprodavatelja, obvezujuću ponudu za kupnju 89,39 posto udjela u Niškojbanci, priopćeno je u utorak iz te banke.
ZAGREB/BUDIMPEŠTA, 25. listopada 2005. (Hina) - Mađarska OTP banka predala je srbijanskoj Agenciji za osiguranje depozita, koja zastupa prodavatelja, obvezujuću ponudu za kupnju 89,39 posto udjela u Niškoj banci, priopćeno je u utorak iz te banke.

Najveća mađarska bankarska grupacija predala je krajem ožujka ove godine pismo namjere za kupnju Niške banke, koja drži 0,7 posto tržišta u Srbiji.

Banka, koja je u većinskom državnom vlasništvu, ima oko 80 tisuća klijenata i pruža usluge putem mreže od 24 poslovnice. Krajem prvog ovogodišnjeg polugodišta, ukupna aktiva Niške banke iznosila je 40,2 milijuna eura, ukupni depoziti 13,2 milijuna, ukupni izdani krediti klijentima 8,1 milijuna eura, dok je ukupni kapital bio 18 milijuna eura.

U privatizaciji Niške banke OTP vidi dobru priliku za ostvarenje zacrtanih planova ulaska na srpsko bankarsko tržište, slijedeći pritom svoju politiku investiranja u regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙