FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitarović na neformalnom sastanku EU-a o razvoju

ZAGREB/LEEDS, 25. listopada 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslovai europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je uponedjeljak i utorak u britanskome gradu Leedsu na neformalnomsastanku ministara država članica i država kandidatkinja za članstvo uEU zaduženih za razvoj, kazala je za Hinu Ana Brnčić iz Uredaglasnogovornice MVPEI-a.#L#
ZAGREB/LEEDS, 25. listopada 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je u ponedjeljak i utorak u britanskome gradu Leedsu na neformalnom sastanku ministara država članica i država kandidatkinja za članstvo u EU zaduženih za razvoj, kazala je za Hinu Ana Brnčić iz Ureda glasnogovornice MVPEI-a.#L#

Neformalni ministarski sastanak, koji je okupio i predstavnike Europske komisije, Europskog parlamenta i UN-a, bio je posvećen raspravi o smanjenju siromaštva, Milenijskim razvojnim ciljevima i partnerstvu s Afrikom.

Ministrica Grabar Kitarović kazala je da Hrvatska pruža potporu razvojnoj politici Europske unije prema trećim zemljama, istaknuvši da njezin cilj mora biti smanjenje siromaštva, kazala je Brnčić.

Politiku Europske unije prema jugoistočnoj Europi istaknula je kao dobar primjer što se dobrom koordinacijom pomoći EU-a i država članica može postići u smislu socijalnog razvoja, dodala je Brnčić.

Sastanak u Leedsu priprema je za formalni sastanak ministara za razvoj koji će se u sklopu Vijeća za opće poslove i vanjske odnose (GAERC) održati 21. i 22. studenoga u Bruxellesu.

Europska unija suzbijanju siromaštva u zemljama u razvoju pridonosi podržavanjem reformskih napora, pružanjem pomoći za razvoj i trgovinskim povlasticama.

Pomoć koju osiguravaju Europska unija i njezinih 25 država članica čini više od polovice ukupne svjetske pomoći za razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙