FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 22. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

KARLOVAC - U istražni centar Županijskog suda u Karlovcu policija je jučer prepratila 60-godišnjeg hrvatskoga državljanina iz Pule za kojega se osnovano sumnja da je od 1991. do 1995. na području Slunja počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, priopćeno je danas iz Policijske uprave karlovačke. Glasnogovornik policijske uprave Tomislav Kotić je rekao da je osumnjičenik bio pripadnik neprijateljskih postrojbi za vrijeme Domovinskog rata, te da je prije živio na području Karlovačke županije, a sada je stanovnik Pule, gdje je i uhićen. Zamjenik županijske državne odvjetnice Karlovačke županije Antun Stanković Moćan rekao je da je osumnjičenik saslušan jučer u Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu i da mu je određen pritvor od 48 sati.

SPLIT - Sabor ujedinjenja HSLS-a i LS-a održat će se u siječnju 2006. godine, najavili su danas predsjednici stranaka Đurđa Adlešić i Zlatko Kramarić na konferenciji za novinare u Splitu. Za sada je jedini kandidat za predsjednika ujedinjene stranke Đurđa Adlešić. Članovi HSLS-a i LS-a izjasnili su se za ujedinjenje, kazali su Adlešić i Kramarić. Đurđa Adlešić je kazala da postoji prostor za jaku liberalnu stranku na političkoj sceni Hrvatske, ocjenjujući da postoje teme koje ne pokriva ni SDP niti HDZ.

ZAGREB - Sukladno odluci Vlade, sutra će se ponoviti lokalni izbori u Visu, Starim Mikanovcima, Staroj Gradiški, Dvoru, Petlovcu i Zagvozdu, a u nekim općinama i dopunski izbori za predstavnike nacionalnih manjina te predstavnike hrvatskog naroda. Dopunski izbori za predstavnike nacionalnih manjina u lokalnim predstavničkim tijelima održat će se u Drnišu, gdje će se za tamošnje Gradsko vijeće birati jedan predstavnik srpske manjine, dva predstavnika srpske manjine birat će se za Općinsko vijeće Nijemci, a po jedan za općinska vijeća u Lovasu i Tovarniku. Ppo jedan pripadnik hrvatskog naroda birat će se za općinska vijeća u Borovu i Trpinji.

ZAGREB - Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina) u ponedjeljak će stručnim skupom o trenutnom stanju, trendovima i izazovima u agencijskom novinarstvu obilježiti 15. godišnjicu osnutka. Na skupu će o profesionalnim i tržišnim izazovima te medijskim trendovima, uz čelnike nacionalne novinske agencije, govoriti stručnjaci i predstavnici agencija susjednih zemalja te domaćih agencija IKE i STINE. Treći dio skupa "Hrvatsko agencijsko novinarstvo danas" posvećen je načinu na koju Hinu vide njezini korisnici - elektronički i tiskani mediji, institucije te nevladine organizacije. Hina je utemeljena zakonom od 26. srpnja 1990. u Zagrebu, a prvu je vijest emitirala 18. kolovoza iste godine. U studenome 2001. Hrvatski sabor prihvatio je novi Zakon o Hini kojim je agencija iz državne preustrojena u samostalnu javnu ustanovu i neovisni javni medij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙